You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/17291
Title: 
Plant growth regulators on the pre-harvest period of 'Pêra' oranges
Other Titles: 
Reguladores vegetais aplicados na fase pré-colheita de laranjeira Pêra
Author(s): 
Institution: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
0103-8478
Abstract: 
  • Neste estudo, avaliou-se os efeitos de auxinas e giberelinas, combinados e aplicados em pré-colheita na qualidade interna de frutos de laranjeira Pêra. Citrus sinensis Osbeck cultivar Pêra foram pulverizadas com três aplicações, em intervalos de 45 dias, com os seguintes tratamentos: GA3 + 2,4-D a 12,5mg L-1 de cada; GA3 + 2,4-D 25mg L-1; GA3 + 2,4-D 37,5mg L-1; GA3 + NAA 12,5mg L-1;GA3 + NAA 25mg L-1; GA3 + NAA 37,5mg L-1; NAA + 2,4-D 12,5mg L-1; NAA+2,4-D 25mg L-1; NAA+2,4-D 37,5mg L-1 e testemunha (água). Os resultados mostraram que os tratamentos não prejudicaram a qualidade interna dos frutos. Além disso, os níveis de resíduo de reguladores vegetais no suco, ficaram abaixo de 0,05mg L-1, 110 dias após a última aplicação.
  • This research evaluated the effects of auxins and gibberellins applied at pre-harvest on the quality of orange juice. Orange trees, Citrus sinensis Osbeck, cv. 'Pêra' were sprayed in three applications, at 45-day intervals, with the following treatments: GA3 + 2,4-D at 12.5mg L-1 each; GA3 + 2,4-D at 25mg L-1; GA3 + 2,4-D at 37.5mg L-1; GA3 + NAA at 12.5mg L-1; GA3 + NAA at 25mg L-1; GA3 + NAA at 37.5mg L-1; NAA + 2,4-D at 12.5mg L-1; NAA + 2,4-D at 25mg L-1; NAA + 2,4-D at 37.5mg L-1, and a control. The treatments did not change juice quality, and showed no plant growth regulator residues 110 days after the last application in every case below 0.05mg L-1.
Issue Date: 
1-Jun-2008
Citation: 
Ciência Rural. Universidade Federal de Santa Maria (UFSM), v. 38, n. 3, p. 665-671, 2008.
Time Duration: 
665-671
Publisher: 
Universidade Federal de Santa Maria (UFSM)
Keywords: 
  • Citrus sinensis
  • reguladores vegetais
  • maturação
  • resíduo
  • Citrus sinensis
  • internal quality
  • plant growth regulators
  • residue
Source: 
http://dx.doi.org/10.1590/S0103-84782008000300011
URI: 
http://hdl.handle.net/11449/17291
Access Rights: 
Acesso aberto
Type: 
outro
Source:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/17291
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.