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Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/20114
Title: 
Effects of culture conditions on the production of inulinase by Kluyveromyces marxianus
Author(s): 
Institution: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1516-8913
Sponsorship: 
Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)
Abstract: 
  • O estudo foi conduzido para investigar a influência da concentração inicial da sacarose, a taxa da aeração e do pH na biomassa e na produção da inulinase pela Kluyveromyces marxianus var. bulgaricus em um reator em batelada. A máxima atividade de inulinase, 15.29 UmL-1, foi obtida na concentração de 10 g L-1 de sacarose, no pH 5.0 e na taxa da aeração de 1 vvm. A concentração de sacarose de 20g L-1 foi apropriada para o crescimento celular, porém nesta concentração a atividade enzimática foi inibida, devido a repressão catabólica. O aumento na taxa da aeração propiciou redução da atividade enzimática, ao mesmo tempo em que não houve aumento considerável do biomassa.
  • The present study was conducted to investigate the influence of initial sucrose concentration, pH and aeration rate on biomass and inulinase production by Kluyveromyces marxianus var. bulgaricus in a stirred batch reactor. Maximum inulinase activity (15.29 UmL-1) was obtained at a sucrose concentration of 10 g L-1, pH 5.0 and aeration rate of 1 vvm. The 20 g L-1 sucrose concentration was suitable for cell growth; however, enzymatic activity at this concentration was inhibited due to catabolic repression. The increase in aeration rate caused a reduction in enzyme activity with no relevant biomass increase.
Issue Date: 
1-Jun-2010
Citation: 
Brazilian Archives of Biology and Technology. Brazilian Archives of Biology and Technology, v. 53, n. 3, p. 701-707, 2010.
Time Duration: 
701-707
Publisher: 
Brazilian Archives of Biology and Technology
Keywords: 
  • Kluyveromyces marxianus var. bulgaricus
  • sucrose
  • inulinase
  • biomass
  • batch fermentation
Source: 
http://dx.doi.org/10.1590/S1516-89132010000300027
URI: 
http://hdl.handle.net/11449/20114
Access Rights: 
Acesso aberto
Type: 
outro
Source:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/20114
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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