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Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/4708
Title: 
Produção de amônia na fermentação in vitro de rações com levedura, uréia ou farelo de algodão
Other Titles: 
Ammonia production from in vitro fermentation of diets with dry yeast, urea or cottonseed meal
Author(s): 
Institution: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1516-3598
Abstract: 
  • O objetivo deste experimento foi avaliar a liberação de nitrogênio amoniacal (N-NH3) in vitro proveniente de rações contendo levedura, uréia e farelo de algodão, usadas na alimentação de ruminantes. Os dados relativos ao N-NH3 encontrado nas amostras obtidas durante a primeira hora de fermentação apresentaram diferenças entre as rações preparadas com farelo de algodão e levedura, quando comparadas à ração com uréia, com valores de 7,52; 8,66; e 29,84 mg de N-NH3/100 mL de fluido ruminal, respectivamente. A mesma tendência foi observada até as 12 horas de fermentação, com valores de 1,05; 1,57; e 8,57 mg N-NH3/100 mL de fluido, para as rações com farelo de algodão, levedura e uréia, respectivamente. A análise dos dados relativos às amostras com 12 horas de fermentação mostrou tendência de diminuição da concentração de N-NH3, atingindo os menores valores neste tempo de incubação.
  • The objective of this trial was to evaluate the in vitro ammonia (N-NH3) production in fermentation of diets with different protein sources (dry yeast, urea and cottonseed meal) used for ruminants diets. The data relative to the N-NH3 production measured in the first hour of incubation, showed differences between diets with cottonseed meal and dry yeast, compared with diets with urea, with values of 7.52; 8.66; and 29.84 mg N-NH3/100 mL of ruminal fluid, respectively. The same pattern was observed until 12 hours of fermentation, with values of 1.05; 1.57; and 8.57 mg N-NH3/100 mL. The analysis of data related to the 12 hourly sample of fermentation showed the trend of decreasing N-NH3/100 mL concentration of ruminal fluid, reaching the lower values on 12 hours of fermentation.
Issue Date: 
1-Apr-2000
Citation: 
Revista Brasileira de Zootecnia. Sociedade Brasileira de Zootecnia, v. 29, n. 2, p. 598-602, 2000.
Time Duration: 
598-602
Publisher: 
Sociedade Brasileira de Zootecnia
Keywords: 
  • ammonia
  • cottonseed meal
  • dry yeast
  • Protein source
  • Ruminal fermentation
  • Urea
  • Amônia
  • Farelo de algodão
  • Fermentação ruminal
  • fontes de proteína
  • levedura
  • Uréia
Source: 
http://dx.doi.org/10.1590/S1516-35982000000200037
URI: 
http://hdl.handle.net/11449/4708
Access Rights: 
Acesso aberto
Type: 
outro
Source:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/4708
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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