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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/123606
Título: 
Genotoxic effect of phenol on the cells of onion (Allium cepa ) roots
Autor(es): 
Instituição: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1673-5897
Resumo: 
The roots of onion (Allium cepa ) stand out for having cells with large size and small number of chromosomes. These characteristics make them useful in bioassays for the measurement of a variety of cytogenetic and morphological parameters, in which they can be used as toxicity indicators of the induction and formation of micronuclei and chromosomal aberrations. Based on this background, the potential genotoxic effect of phenol concentration on cells of A. cepa roots was investigated either in terms of induced aberrations or micronuclei formation. The results demonstrated that the higher the concentration of phenol, the higher the incidence of abnormalities, thus confirming the genotoxicity of this pollutant.
Data de publicação: 
2013
Citação: 
Asian Journal of Ecotoxicology, v. 8, n. 4, p. 609-615, 2013.
Duração: 
609-615
Palavras-chaves: 
  • Phenol
  • Allium cepa
  • Toxicity
  • Genotoxicity
  • Roots
Fonte: 
http://www.stdlxb.cn/ch/reader/view_abstract.aspx?file_no=20121129006
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/123606
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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