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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/128440
Título: 
Bioanalytical methods for the metalloproteomics study of bovine longissimus thoracis muscle tissue with different grades of meat tenderness in the Nellore breed (Bos indicus)
Autor(es): 
Instituição: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
0308-8146
Financiador: 
  • Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
  • Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES)
  • Institute of Biosciences Foundation (FUNDIBIO)
Número do financiamento: 
  • FAPESP: 2009/16118-5
  • FAPESP: 2010/51332-5
  • FAPESP: 2011/14850-0
Resumo: 
The work describes a metalloproteomics study of bovine muscle tissue with different grades of meat tenderness from animals of the Nellore breed (Bos indicus) based on protein separation by two-dimensional gel electrophoresis, the identification of calcium ions in protein spots by X-ray fluorescence (SR-XRF) and the characterisation of proteins by electrospray ionisation mass spectrometry. Forty (40) specimens were selected and divided into two experimental groups: animals with tough meat (TO) and animals with tender meat (TE). A third group (P) of Piedmontese breed animals (Bos taurus) was included to serve as a comparative model for the level of meat tenderness. The procedures were efficient and preserved the metal protein structure, enabling calcium detection in protein spots by SR-XRF at a given molecular weight range of 14-97 kDa. Two proteins (pyruvate kinase and albumin) were inferred to be related to the phenotypical differences in animals from the different groups. (C) 2014 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Data de publicação: 
15-Fev-2015
Citação: 
Food Chemistry. Oxford: Elsevier Sci Ltd, v. 169, p. 65-72, 2015.
Duração: 
65-72
Publicador: 
Elsevier B.V.
Palavras-chaves: 
  • 2D-PAGE
  • Beef cattle
  • Calcium
  • Mass spectrometry
  • Zebu genotype
Fonte: 
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814614011790
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/128440
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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