Você está no menu de acessibilidade

Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/128826
Título: 
Bacteriocinogenic LAB from cheeses - Application in biopreservation?
Autor(es): 
Instituição: 
  • University of Padova
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • Universidade de São Paulo (USP)
  • Universidade Federal de Viçosa (UFV)
ISSN: 
0924-2244
Financiador: 
  • University of Padova, Padova, Italy
  • Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)
Resumo: 
Over the last decade, there has been an explosion of basic and applied research on lactic acid bacteria bacteriocins, because of their potential as biopreservatives and inhibition of the growth of spoilage bacteria. Although bacteriocins can be produced during cheese production, their titers are much lower than those achieved in vitro fermentations under optimal physical and chemical conditions. Safety and technological traits of the bacteriocinogenic lactic acid bacteria (LAB) have to be considered before their wide-spread applications. This review described the perspectives and hurdles to be solved in order to definitively disclose the potential of bacteriocins in the production of safe and healthy cheese commodities.
Data de publicação: 
1-Jan-2015
Citação: 
Trends In Food Science &technology. London: Elsevier Science London, v. 41, n. 1, p. 37-48, 2015.
Duração: 
37-48
Publicador: 
Elsevier B.V.
Fonte: 
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924224414001927
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso aberto
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/128826
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

Não há nenhum arquivo associado com este item.
 

Itens do Acervo digital da UNESP são protegidos por direitos autorais reservados a menos que seja expresso o contrário.