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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/14242
Título: 
Ostrich (Struthio camellus) carcass yield and meat quality parameters
Autor(es): 
Instituição: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1516-635X
Resumo: 
This article aimed at compiling recent studies on the main factors that influence ostrich meat quality and carcass yield. Few articles investigated the effect of subspecies, which generally are not even mentioned. There are important dietary effects, particularly those caused by dietary protein to energy ratio. Rigor mortis follow-up studies showed that there are no losses in meat quality when carcasses are hot-deboned. Age at slaughter influences some meat quality traits, such as tenderness and lipid content. Few effects of gender have been observed, and at the same age at slaughter, both male and female present the same meat quality traits.
Data de publicação: 
1-Dez-2007
Citação: 
Revista Brasileira de Ciência Avícola. Fundação APINCO de Ciência e Tecnologia Avícolas, v. 9, n. 4, p. 215-220, 2007.
Duração: 
215-220
Publicador: 
Fundação APINCO de Ciência e Tecnologia Avícolas
Palavras-chaves: 
  • Carcass yield
  • meat quality
  • ostrich production
  • tenderness
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1590/S1516-635X2007000400002
Endereço permanente: 
http://hdl.handle.net/11449/14242
Direitos de acesso: 
Acesso aberto
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/14242
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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