Você está no menu de acessibilidade

Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/17628
Título: 
Traceability of animal by product meals in broilers fed sugarcane yeast using stable isotopes
Autor(es): 
Instituição: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1516-635X
Financiador: 
  • Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)
  • Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
Número do financiamento: 
FAPESP: 08 / 57411-4
Resumo: 
The objective of this study was to verify if the dietary inclusion of sugarcane yeast at levels commonly used in broiler diets influences the traceability of cattle meat meal and poultry offal meal, using the technique of stable carbon and nitrogen isotopes in the breast muscle of chickens. A number of 325 one-d-old male broilers were randomly distributed into 13 treatments with 25 birds each. Treatments consisted of a control diet based on corn and soybean meal, and the inclusion of 1, 2, 4, or 6% meat and bone meal, poultry offal meal or sugarcane yeast. At 42 days of age, six birds per treatment were randomly selected, sacrificed, and their breast muscle was collected for isotopic ration analysis. The isotopic ratio of birds fed the diet with inclusion of 6% sugarcane yeast was different from those fed the control treatment, but not from those fed diets with the inclusion of 2, 4 and 6% meat and bone meal or 4 and 6% poultry offal meal. The inclusion of 6% sugarcane yeast in broiler diets based on corn and soybean meal may affect the traceability of animal by product meals.
Data de publicação: 
1-Mar-2012
Citação: 
Revista Brasileira de Ciência Avícola. Fundação APINCO de Ciência e Tecnologia Avícolas, v. 14, n. 1, p. 51-55, 2012.
Duração: 
51-55
Publicador: 
Fundação APINCO de Ciência e Tecnologia Avícolas
Palavras-chaves: 
  • Animal by product meals
  • broilers
  • isotopes
  • sugarcane yeast
  • traceability
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1590/S1516-635X2012000100009
Endereço permanente: 
http://hdl.handle.net/11449/17628
Direitos de acesso: 
Acesso aberto
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/17628
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

Não há nenhum arquivo associado com este item.
 

Itens do Acervo digital da UNESP são protegidos por direitos autorais reservados a menos que seja expresso o contrário.