Você está no menu de acessibilidade

Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/18269
Título: 
Essential Oils Against Foodborne Pathogens and Spoilage Bacteria in Minced Meat
Autor(es): 
Instituição: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1535-3141
Financiador: 
  • Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
  • Companhia Brasileira de Esterilizacao (CBE)
Número do financiamento: 
  • FAPESP: 05/56110-2
  • FAPESP: 05/55039-2
Resumo: 
The antimicrobial activity of essential oils of oregano, thyme, basil, marjoram, lemongrass, ginger, and clove was investigated in vitro by agar dilution method and minimal inhibitory concentration (MIC) determination against Gram-positive (Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes) and Gram-negative strains (Escherichia coli and Salmonella Enteritidis). MIC(90%) values were tested against bacterial strains inoculated experimentally in irradiated minced meat and against natural microbiota (aerobic or facultative, mesophilic, and psychrotrophic bacteria) found in minced meat samples. MIC(90%) values ranged from 0.05% v/v (lemongrass oil) to 0.46% v/v (marjoram oil) to Gram-positive bacteria and from 0.10% v/v (clove oil) to 0.56% v/v (ginger oil) to Gram-negative strains. However, the MIC(90%) assessed on minced meat inoculated experimentally with foodborne pathogen strains and against natural microbiota of meat did not show the same effectiveness, and 1.3 and 1.0 were the highest log CFU/g reduction values obtained against tested microorganisms.
Data de publicação: 
1-Jul-2009
Citação: 
Foodborne Pathogens and Disease. New Rochelle: Mary Ann Liebert Inc., v. 6, n. 6, p. 725-728, 2009.
Duração: 
725-728
Publicador: 
Mary Ann Liebert, Inc.
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1089/fpd.2009.0282
Endereço permanente: 
http://hdl.handle.net/11449/18269
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/18269
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

Não há nenhum arquivo associado com este item.
 

Itens do Acervo digital da UNESP são protegidos por direitos autorais reservados a menos que seja expresso o contrário.