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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/20205
Título: 
Influence of nitrogen source and sucrose concentration on inulinase production by Kluyveromyces marxianus in fed-batch fermentation
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • Universidade Federal do Recôncavo da Bahia (UFRB)
ISSN: 
1684-5315
Resumo: 
This work studied the influence of nitrogen source and sucrose concentration in the feeding medium for biomass and inulinase production by Kluyveromyces marxianus var. bulgaricus. The results show that the best nitrogen source was a combination of 5 g/L of yeast extract and 10 g/L of peptone. Both cellular growth and enzymatic activity increased with sucrose concentration in the feeding medium (from 200 to 500 g/L). When the sucrose concentration reached 600 g/L, both cellular growth and enzymatic activity decreased.
Data de publicação: 
26-Set-2011
Citação: 
African Journal of Biotechnology. Victoria Island: Academic Journals, v. 10, n. 56, p. 12012-12017, 2011.
Duração: 
12012-12017
Publicador: 
Academic Journals
Palavras-chaves: 
  • Kluyveromyces marxianus
  • nitrogen
  • sucrose
  • inulinase
  • fed-batch fermentation
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.5897/AJB11.723
Endereço permanente: 
http://hdl.handle.net/11449/20205
Direitos de acesso: 
Acesso aberto
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/20205
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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