Você está no menu de acessibilidade

Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/21883
Título: 
Sensory acceptability of raw and extruded bovine rumen protein in processed meat products
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • Universidade de São Paulo (USP)
ISSN: 
0309-1740
Financiador: 
Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
Número do financiamento: 
FAPESP: 02/13178-8
Resumo: 
The use of bovine rumen protein (raw and extruded) as a replacement for extruded soy protein concentrate in three meat products (pork sausage, chicken hamburger, and kibbe) was investigated. Similarity between rumen and soy protein meat products was assessed using triangle tests and sensory acceptability evaluated by consumer panelists using a nine-point hedonic scale. The addition of raw rumen protein was detected in all meat product types tested, while extruded rumen protein was only detected in kibbe. The addition of raw rumen protein decreased the acceptability of pork sausage aroma and flavor, but improved kibbe appearance, texture and overall acceptability. The addition of extruded rumen protein reduced the acceptability of chicken hamburger texture, but improved pork sausage flavor. Replacement of soy protein by bovine rumen protein is feasible based upon sensory results, but depended upon its form and the type of meat product to which it was added. (C) 2011 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Data de publicação: 
1-Ago-2011
Citação: 
Meat Science. Oxford: Elsevier B.V., v. 88, n. 4, p. 652-656, 2011.
Duração: 
652-656
Publicador: 
Elsevier B.V.
Palavras-chaves: 
  • Bovine rumen protein
  • Soy protein concentrate
  • Thermoplastic extrusion
  • Similarity test
  • Hedonic scale
  • Meat product
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2011.02.024
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/21883
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

Não há nenhum arquivo associado com este item.
 

Itens do Acervo digital da UNESP são protegidos por direitos autorais reservados a menos que seja expresso o contrário.