Você está no menu de acessibilidade

Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/22180
Título: 
Partial characterization of protease from a thermophilic fungus, Thermoascus aurantiacus, and its hydrolytic activity on bovine casein
Autor(es): 
Instituição: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
0308-8146
Resumo: 
Proteases are one of the most important groups of industrial enzymes, with considerable application in the food industry. The aim of this work was to study a novel protease produced by the thermophilic fungus, Thermoascus aurantiacus, through solid-state fermentation (SSF). The enzyme acted optimally at pH 5.5 and 60 degrees C it was stable up to 60 degrees C for 1 h and in the pH range 3.0-9.5. To elucidate the enzyme's proteolytic activity, its hydrolytic profile on bovine casein, an important protein in the food industry, was studied by enzymatic hydrolysis on skim milk, analyzed by gel electrophoresis (UREA-PAGE), which clearly showed that the protease does not have the same specificity as bovine chymosin. (c) 2006 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Data de publicação: 
1-Jan-2007
Citação: 
Food Chemistry. Oxford: Elsevier B.V., v. 104, n. 1, p. 127-131, 2007.
Duração: 
127-131
Publicador: 
Elsevier B.V.
Palavras-chaves: 
  • SSF
  • protease
  • wheat bran
  • casein
  • proteolytic activity
  • characterization
  • Hydrolysis
  • electrophoresis
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.11.010
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/22180
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

Não há nenhum arquivo associado com este item.
 

Itens do Acervo digital da UNESP são protegidos por direitos autorais reservados a menos que seja expresso o contrário.