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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/22242
Título: 
Thermal characterization of lignocellulosic residue from different sugarcanes
Autor(es): 
Instituição: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1388-6150
Financiador: 
  • Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)
  • CANASOL
Resumo: 
Bagasse samples from four different sugarcane were directly collected as the residues of milling in a processing plant. The samples were dried at 105 A degrees C, compressed to small granules and then their TG/DTA and DSC curves in synthetic air were recorded. Similar thermogravimetric curves were obtained for the different samples and they exhibited four mass loss steps. However, the analysis of the exotherm DSC peaks showed that the oxidation of the organic matter resulted different enthalpy values (Delta H/kJ g(-1)).
Data de publicação: 
1-Ago-2009
Citação: 
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry. Dordrecht: Springer, v. 97, n. 2, p. 653-656, 2009.
Duração: 
653-656
Publicador: 
Springer
Palavras-chaves: 
  • Sugarcane bagasse
  • Lignocellulosic residue
  • Thermal analysis
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1007/s10973-009-0370-3
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/22242
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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