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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/25308
Título: 
Evaluation of guava during different phases of the industrial processing
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • Universidade Estadual de Feira de Santana (UEFS)
  • Ind & Comercio Conservas Alimentares Predilecta
ISSN: 
0963-7486
Financiador: 
  • Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
  • Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq)
  • PROPP/UNESP K
Resumo: 
In this work we studied the contents of pectin and protein, pectinmethylesterase (PME) activity, and PME stability in various stages of industrial processing, due to the implication of these values on the quality of the final product. The results of the PME stability at different values of pH showed residual PME activity at alkaline pH (7.0, 8.0, 8.5 and 9.5) and high stability at pH 4.0. These results show that pH treatment is not an efficient method to inactivate the PME enzyme. The presence of residual PME activity in all steps of industrial processing was also verified, showing that PME can change the quality of the pulp during storage.
Data de publicação: 
1-Jan-2009
Citação: 
International Journal of Food Sciences and Nutrition. Abingdon: Taylor & Francis Ltd, v. 60, p. 81-88, 2009.
Duração: 
81-88
Publicador: 
Taylor & Francis Ltd
Palavras-chaves: 
  • Pectinmethylesterase
  • fruit pulp
  • guava
  • pectin
  • industrial processing
  • protein
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1080/09637480802541298
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/25308
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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