You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/27446
Title: 
Comercialização de caju in natura na região noroeste do estado de São Paulo
Other Titles: 
Cashew (Anacardium occidentale L.) commercialization in northwest of São Paulo state
Author(s): 
Institution: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
0100-2945
Abstract: 
  • Para estimar e analisar os custos de comercialização e identificar locais e formas de comercialização do caju, foram realizadas, durante o ano de 2000/01, entrevistas com produtores, técnicos da extensão rural, agentes intermediários e pesquisadores de órgãos públicos. Também foram levantadas informações na Companhia de Entrepostos e Armazéns Gerais de São Paulo (CEAGESP). Os custos agregados pelo segmento da comercialização devem-se, em grande parte, às despesas com o transporte até os grandes centros atacadistas, e também à comissão definida pelo atacadista. Para o produtor da região Noroeste do Estado de São Paulo, o ideal seria direcionar sua produção para os meses de janeiro a junho, garantindo assim melhores preços e com isso resultados mais satisfatórios.
  • Intending to estimate and analyze the commercialization costs and identify places and forms of the cashew commercialization it was accomplished, during the year of 2000/01, interviews with farmers, technicians of agronomic assistance, intermediate agents and professionals of public research agencies. Also information were obtained within the General Warehouses Company of São Paulo State (CEAGESP). The aggregate costs to the cashew by the commercialization segment, derives, in large extent, to the carrier costs until the great wholesale centers, and also to the commission imposed by the wholesaler. For the farmers of the northwest region of São Paulo State, the correct would be to direct their production to the months of January and June, thus guaranteeing higher prices and more satisfactory results.
Issue Date: 
1-Dec-2002
Citation: 
Revista Brasileira de Fruticultura. Sociedade Brasileira de Fruticultura, v. 24, n. 3, p. 697-699, 2002.
Time Duration: 
697-699
Publisher: 
Sociedade Brasileira de Fruticultura
Keywords: 
  • caju-anão
  • produção
  • comercialização
  • dwarfed cashew
  • production
  • commercialization
Source: 
http://dx.doi.org/10.1590/S0100-29452002000300033
URI: 
Access Rights: 
Acesso aberto
Type: 
outro
Source:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/27446
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.