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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/33073
Título: 
Influence of fluid concentration on freezing point depression and thermal conductivity of frozen orange juice
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade de São Paulo (USP)
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1094-2912
Resumo: 
The freezing point depression (FPD) of orange juice at different concentrations was measured by using a simple apparatus. Results showed that the initial freezing point decreased approximately 90% with the increase of juice concentration between 46degrees and 66degrees Brix (water content respectively between 52.8 and 32.8% w/w). The thermal conductivity of orange juice as a function of fluid concentration was also investigated by using a coaxial dual-cylinder apparatus. Below the freezing point, the thermal conductivity was strongly affected by both the orange juice concentration and temperature. Simple equations in terms of water content and temperature could be adjusted to experimental data of FPD and thermal conductivity.
Data de publicação: 
1-Jan-2003
Citação: 
International Journal of Food Properties. New York: Marcel Dekker Inc., v. 6, n. 3, p. 543-556, 2003.
Duração: 
543-556
Publicador: 
Marcel Dekker Inc
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1081/JFP-120021458
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/33073
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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