Você está no menu de acessibilidade

Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/33284
Título: 
Sublimation/volatilisation kinetics of 8-hydroxyquinolines and their nitro-derivatives
Autor(es): 
Instituição: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1418-2874
Resumo: 
5-Nitro-8-hydroxyquinoline (B) and 5,7-dinitro-8-hydroxyquinoline (C) were obtained from nitration of 8-hydroxyquinoline (A) and purified in acetone medium and under heating in which the formation of (B) or (C) depends on the amount of HNO3 added. TG curves present mass loss in only one step before and after the melting point (T-m=76 degreesC (A) and 180 degreesC (B)) in different proportions as a function of the heating rate, characterising the sublimation and the volatilisation processes, respectively. The thermal stability of the compounds follow the order: A (77 degreesC)<B (121 degreesC)<C (222 degreesC). Kinetic parameters through TG curves, dynamic process, using heating rates of 1, 2.5, 5, 10 and 20 degreesC min(-1), enabled to obtain the following increasing order to the activation energy values of the compounds: 80.4 (A), 102.0 (B) and 153.9 kJ mol(-1) (C). Other kinetic parameters as pre-exponential and half-lifetime were also estimated.
Data de publicação: 
1-Jan-2001
Citação: 
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry. Dordrecht: Kluwer Academic Publ, v. 64, n. 2, p. 783-787, 2001.
Duração: 
783-787
Publicador: 
Kluwer Academic Publ
Palavras-chaves: 
  • 8-hydroxyquinoline
  • kinetic parameters
  • sublimation
  • thermogravimetry
  • volatilisation
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1023/A:1011560815381
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/33284
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

Não há nenhum arquivo associado com este item.
 

Itens do Acervo digital da UNESP são protegidos por direitos autorais reservados a menos que seja expresso o contrário.