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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/34031
Título: 
Crystal structure of a lectin from Canavalia maritima (ConM) in complex with trehalose and maltose reveals relevant. mutation in ConA-like lectins
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • PUCRA
ISSN: 
1047-8477
Resumo: 
The crystal structure of Canavalia maritima lectin (ConM) complexed with trehalose and maltose revealed relevant point mutations in ConA-like lectins. ConM with the disaccharides and other ConA-like lectins complexed with carbohydrates demonstrated significant differences in the position of H-bonds. The main difference in the ConM structure is the replacement of Pro202 by Ser202, a residue that promotes the approximation of Tyr12 to the carbohydrate-binding site. The O-6' of the second glucose ring in maltose interacts with Tyr12, while in trehalose the interaction is established by the O-2' and Tyr12, explaining the higher affinity of ConM for disaccharides compared to monosaccharides. (c) 2006 Elsevier B.V. All rights reserved.
Data de publicação: 
1-Jun-2006
Citação: 
Journal of Structural Biology. San Diego: Academic Press Inc. Elsevier B.V., v. 154, n. 3, p. 280-286, 2006.
Duração: 
280-286
Publicador: 
Elsevier B.V.
Palavras-chaves: 
  • lectins
  • Canavalia maritima
  • Crystal structure
  • mutation
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1016/j.jsb.2006.03.011
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/34031
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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