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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/37156
Título: 
In vitro allelopathic effects of extracts and amenthoflavone from Byrsonima crassa (Malpighiaceae)
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • State Univ Salerno
ISSN: 
1742-9145
Resumo: 
Extracts and pure amenthoflavone isolated from Byrsonima crassa (Malpighiaceae), a shrub growing in the semi-arid region of Brazil Cerrado, were evaluated in vitro, at different doses, for their effects on tomato seed germination and subsequent growth of seedlings. A hydromethanolic extract showed general stimulatory effects. The EtOAc extract stimulated root elongation and root weight of tomato; shoot elongation was inhibited, while shoot weight was not altered. The pure amenthoflavone isolated from the plant, stimulated shoot elongation at concentrations ranging between 10(-4) M and 10(-6) M.
Data de publicação: 
1-Jan-2007
Citação: 
Journal of Plant Interactions. Abingdon: Taylor & Francis Ltd, v. 2, n. 2, p. 121-124, 2007.
Duração: 
121-124
Publicador: 
Taylor & Francis Ltd
Palavras-chaves: 
  • Byrsonima crassa
  • amenthoflavone
  • tomato seeds
  • germination
  • shoot weight and elongation
  • root weight and elongation
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1080/17429140701561483
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/37156
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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