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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/38809
Título: 
Thermo-physical properties of cooked ham
Autor(es): 
Instituição: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1094-2912
Resumo: 
Experimental studies were carried out to determine thermal conductivity (k), thermal diffusivity (alpha), specific heat at constant pressure (c(p)), and density (rho) of cooked ham as functions of both sample moisture content (M) and temperature (T). Thermal conductivity was measured using the heat-line-source probe, thermal diffusivity by Dickerson method, specific heat by differential scanning calorimeter, and density by pycnometer assembly. Temperature ranged from 3.0 degrees C to 74.0 degrees C, corresponding to the cooking process, and moisture ranged from 40.0 to 73.0% (w. b.). Equations are provided for alpha as a function of M, c(p) as a function of T, and rho as a function of both M and T. Results for thermal conductivity are compatible with those published in the literature.
Data de publicação: 
1-Jan-2005
Citação: 
International Journal of Food Properties. Philadelphia: Taylor & Francis Inc., v. 8, n. 2, p. 387-394, 2005.
Duração: 
387-394
Publicador: 
Taylor & Francis Inc
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1081/JFP-200059501
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/38809
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