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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/38993
Título: 
EVALUATION OF DIFFUSION-COEFFICIENTS IN OSMOTIC CONCENTRATION OF BANANAS (MUSA-CAVENDISH LAMBERT)
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP)
ISSN: 
0950-5423
Resumo: 
The effect of time of exposure, solution concentration and temperature on the osmotic concentration of banana (slices of 11 mm thickness) was studied in aqueous sucrose solutions. The selectivity of the cellular tissues was reduced by steam blanching the banana slices before osmotic treatment. Effective diffusion coefficients for the loss of water and the increase in sucrose content were determined according to Fick's Law applied to a two-dimensional body; calculated on the basis of the concentration of various components in the liquid phase impenetrating the fruit. These coefficients revealed values similar to binary diffusion coefficients for pure sucrose solutions.
Data de publicação: 
1-Abr-1995
Citação: 
International Journal of Food Science and Technology. Oxford: Blackwell Science Ltd, v. 30, n. 2, p. 199-213, 1995.
Duração: 
199-213
Publicador: 
Blackwell Science
Palavras-chaves: 
  • DEHYDRATION
  • Diffusion coefficient
  • FICKS LAW
  • FRUIT PRESERVATION
  • Sucrose
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.1995.tb01372.x
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/38993
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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