Você está no menu de acessibilidade

Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/41461
Título: 
Utilisation of bacterial (Rubrivivax gelatinosus) biomass for egg yolk pigmentation
Autor(es): 
Instituição: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1836-5787
Financiador: 
Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
Resumo: 
The effects of Rubrivivax gelatinosus biomass inclusion in diets of Dekalb White laying hens were assessed. The traits studied were yolk colour, consumer preference and hepatic and renal function. Broken-line regression was used to assess the biomass requirements for yolk colour attributes. Hens were fed one of six experimental diets formulated with the bacterial biomass at 0 (control), 1.5, 3.0, 4.5, 6.0 and 7.5 g/kg into a corn-soybean meal basal feed for 30 days. All tested concentrations of the biomass caused darkening and increased redness of yolks but did not affect yellowness. The yolk colour most preferred by an untrained panel was achieved by inclusion of a dietary biomass of 4.5 g/kg, the same as the requirement for maximum redness. Biochemical and histological analysis indicated an absence of deleterious effects of the product on liver and kidney functions during the study period. These results indicate that R. gelatinosus biomass can be used to increase red yolk pigmentation.
Data de publicação: 
1-Jan-2010
Citação: 
Animal Production Science. Collingwood: Csiro Publishing, v. 50, n. 1, p. 1-5, 2010.
Duração: 
1-5
Publicador: 
CSIRO Publishing
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1071/AN09065
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/41461
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

Não há nenhum arquivo associado com este item.
 

Itens do Acervo digital da UNESP são protegidos por direitos autorais reservados a menos que seja expresso o contrário.