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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/64784
Título: 
Valor nutricional da soja integral tostada e extrusada para poedeiras comerciais
Título alternativo: 
Nutritional value of extruded and toasted whole soybeans for laying hens
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade de São Paulo (USP)
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
0100-4859
Resumo: 
An experiment was conducted to determine the apparent nitrogen-corrected metabolizable energy (AMEn) values and the coefficients' metabolization of the: dry matter, ether extract, calcium and phosphorus availabilities of experimental layer diets containing toasted (TSB) and extruded (ESB) soybeans. The soybean meal (SBM) was substituted at 0, 50, and 100% by TSB and ESB whole soybeans. The whole soybeans utilization in layer diets did not adversely affect calcium and phosphorus availability. The SBM and ESB, in diets with crude protein at 17%, showed the best ether extract coefficients of metabolization. When TSB replaced all SBM in the diets, it was observed the worst value for AMEn.
Data de publicação: 
1-Mai-1996
Citação: 
Revista Brasileira de Zootecnia, v. 25, n. 3, p. 470-480, 1996.
Duração: 
470-480
Palavras-chaves: 
  • Calcium
  • Digestibility
  • Dry matter
  • Ether extract
  • Laying hens
  • Metabolizable energy
  • Nutrition
  • Phosphorus
  • Poultry
  • Whole soybeans
Fonte: 
http://www.revista.sbz.org.br/artigo/index.php?idiom=en&artigo=241
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso aberto
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/64784
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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