Você está no menu de acessibilidade

Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/71763
Título: 
Avaliação microbiológica e físico-química de leites uht produzidos no Estado do Paraná - Brasil
Título alternativo: 
Evaluation of microbiological and physical-chemical quality of uht milk produced in the Parana State - Brazil
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Federal do Paraná (UFPR)
  • Médico Veterinário Autônomo
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1679-0359
Resumo: 
The present work analyzed 150 UHT whole milk samples from three different brands, commercialized in city of Palotina (Paraná, Brazil), between October of 2004 and February of 2005. Mesophilic aerobic bacteria counting results were compared to the Agriculture Ministry of Brazil official standards (RTIQ) for UHT milk. 36 (24%) of the sample presented higher mesophilic bacteria counting according to the standards. Also, were proceeded physic-chemical analyses of those samples. 7.3% of the acidity results, 29% of crude fat and 50.7% of dry matter without fat were disagreeing to RTIQ. All samples accorded to the standards for cryoscopy and alcohol stability tests.
Data de publicação: 
1-Jul-2010
Citação: 
Semina:Ciencias Agrarias, v. 31, n. 3, p. 645-652, 2010.
Duração: 
645-652
Palavras-chaves: 
  • Mesophilic
  • Physic-chemical
  • Quality
  • UHT Milk
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2010v31n3p645
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso aberto
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/71763
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

Não há nenhum arquivo associado com este item.
 

Itens do Acervo digital da UNESP são protegidos por direitos autorais reservados a menos que seja expresso o contrário.