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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/7187
Título: 
Antioxidant Activity of Commercial Ready-to-Drink Orange Juice and Nectar
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA)
ISSN: 
0022-1147
Resumo: 
Total antioxidant activity (TAA), total phenolic compounds (TPC), and physicochemical characteristics of ready-to-drink orange juice and nectar from the most consumed brands available in Brazil were evaluated. TPC ranged from 18.7 to 54.2 mg of gallic acid/100 mL, and TAA varied from 57.88 to 349.32 mu mol TEAC/100 mL ready-to-drink orange juice and nectar. The ascorbic acid content was the only physicochemical parameter that showed strong variation among packages and brands. Correlation of TPC with TAA showed that the higher the level of TPC the higher the TAA. Correlation of ascorbic acid content with TAA is higher for ready-to-drink orange juice than nectar. The same was found for the correlation of ascorbic acid content with TPC. The results confirm the contribution of the TPC to TAA.
Data de publicação: 
1-Abr-2011
Citação: 
Journal of Food Science. Malden: Wiley-blackwell, v. 76, n. 3, p. C392-C397, 2011.
Duração: 
C392-C397
Publicador: 
Wiley-Blackwell
Palavras-chaves: 
  • ABTS
  • antioxidant activity
  • ascorbic acid
  • orange juice
  • ready-to-drink orange juice and nectar
  • total phenolic compounds
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1111/j.1750-3841.2011.02055.x
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/7187
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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