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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/73396
Título: 
Postharvest decay development on guava stored under several controlled atmosphere conditions
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade de São Paulo (USP)
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
0567-7572
Resumo: 
The control of post-harvest fungal decay on guava (Psidium guajava L. 'Pedro Sato') stored under low oxygen controlled atmosphere (5 kPa) was compared with increasing concentrations of carbon dioxide in the atmospheres. The combination of high concentrations of carbon dioxide (1, 5, 10, 15 and 20 kPa) with low oxygen (5 kPa) did not result in additional decay control. The low oxygen level (5 kPa) was the main factor for controlling post-harvest fungal development which resulted in a very low percentage of fruits with symptoms of anthracnose and stylar end rot throughout cold storage, regardless of the CO2 concentration. After transfer to ambient conditions, only the atmospheres with 5 kPa O2 (control), 5 kPa O2 + 1 kPa CO2 and 5 kPa O2 + 5 kPa CO2 resulted in reduced incidence of stylar end rot (P<0.05). There was not a significant interaction among CA combinations and storage duration on the percentage and number of typical anthracnose lesions.
Data de publicação: 
30-Jun-2012
Citação: 
Acta Horticulturae, v. 934, p. 213-220.
Duração: 
213-220
Palavras-chaves: 
  • Carbon dioxide
  • Colletotrichum gloeosporioides
  • Oxygen
  • Physical treatment
  • Glomerella cingulata
  • Psidium
  • Psidium guajava
Fonte: 
http://www.actahort.org/books/934/934_26.htm
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/73396
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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