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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/7736
Título: 
Thermal study and physico-chemical characterization of some functional properties of guava seeds protein isolate (Psidium guajava)
Autor(es): 
Instituição: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1388-6150
Resumo: 
The guava seed protein isolate ( PI) was obtained from the protein precipitation belonging to the class of the gluteline (Ip 4.5). The conditions for the preparation of the PI were determined by both the solubility curve and simultaneous thermogravimetry-differential thermal analysis (TG-DTA): pH 11.5, absence of NaCl and whiteners and T=( 25 +/- 3) degrees C. Under these conditions a yield of 77.0 +/- 0.4%, protein content of 94.2 +/- 0.3, ashes 0.50 +/- 0.05% and thermal stability, T= 200 degrees C, were obtained. The TG-DTA curves and the PI emulsification capacity study showed the presence of hydrophobic microdomains at pH 11.5 and 3.0 suggesting a random coil protein conformation and, to pH 10.0, an open protein conformation. The capacity of emulsification (CE), in the absence of NaCl, was verified for: 1 - pH 3.0 and 8.5, using the IP extracted at pH 10.0 and 11.5, CE >= 343 +/- 5 g of emulsified oil/g of protein; 2 - pH 6.60 just for the PI obtained at pH 11.5, CE >= 140 +/- 8 g of emulsified oil/g of protein.
Data de publicação: 
1-Mar-2006
Citação: 
Journal of Thermal Analysis and Calorimetry. Dordrecht: Springer, v. 83, n. 3, p. 709-713, 2006.
Duração: 
709-713
Publicador: 
Springer
Palavras-chaves: 
  • glutelins
  • guava seed
  • protein isolate
  • TG-DTA
  • TG/DTG
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1007/s10973-005-6802-9
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/7736
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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