Você está no menu de acessibilidade

Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/8781
Título: 
Tomate salada: uma alternativa como fonte de antioxidante para uso tópico
Título alternativo: 
Tomato salad: an alternative as antioxidant source for topic use
Autor(es): 
Instituição: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
0326-2383
Resumo: 
Tomato Salad: An Alternative as Antioxidant Source for Topic Use. Tomato is the principal source of lycopene, a carotenoid with high antioxidant activity which can be used topically as a phytocosmetic to combat skin aging. The aim of this study was to get a lycopene-rich extract from salad tomato pulp. The extract was analyzed using UV/vis spectroscopy, thin layer chromatography and high performance liquid chromatography. Oxidant activity was analyzed using the free radical DPPH method. The presence of lycopene in the salad tomato was confirmed. It was present in the apolar fraction rich in carotenoids, which was 96.70% lycopene. In the evaluation of the antioxidant activity, using the radical DPPH, the extract showed activity (IC(50) = 0,311 mg/mL). We conclude that the salad tomato can be used as a source of antioxidants for topic use.
Data de publicação: 
1-Jul-2009
Citação: 
Latin American Journal of Pharmacy. La Plata: Colegio Farmaceuticos Provincia de Buenos Aires, v. 28, n. 4, p. 589-593, 2009.
Duração: 
589-593
Publicador: 
Colegio Farmaceuticos Provincia de Buenos Aires
Palavras-chaves: 
  • Lycopene
  • Phytocosmetic
  • Tomato
Fonte: 
http://www.latamjpharm.org/trabajos/28/4/LAJOP_28_4_2_3_66E0296QKV.pdf
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/8781
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

Não há nenhum arquivo associado com este item.
 

Itens do Acervo digital da UNESP são protegidos por direitos autorais reservados a menos que seja expresso o contrário.