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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/9987
Título: 
Dielectric relaxation of vegetable-based polyurethane
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • Univ Wales
ISSN: 
0022-2461
Resumo: 
Vegetable-based polyurethane (PU) was prepared in the thin film form by spin coating. This polymer is synthesised from castor oil, which can be extracted from the seeds of a native plant in Brazil called mamona. This polymer is biocompatible and is being used as material for artificial bone. The PU was characterised by dielectric spectroscopy in a wide range of frequency (10(-5) Hz to 10(5) Hz) and by thermally stimulated discharge current (TSDC) measurements. The glass transition temperature (T-g=39degreesC) was determined and using the initial rise method the activation energy was found to be 1.58 eV. (C) 2003 Kluwer Academic Publishers.
Data de publicação: 
1-Abr-2003
Citação: 
Journal of Materials Science. Dordrecht: Kluwer Academic Publ, v. 38, n. 7, p. 1465-1470, 2003.
Duração: 
1465-1470
Publicador: 
Kluwer Academic Publ
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1023/A:1022912312657
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/9987
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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