You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/108019
Title: 
Quincas Borba: a conversão do folhetim da revista A Estação em obra-prima da trilogia machadiana
Other Titles: 
Quincas Borba : the conversion of the feuilleton of the magazine : the conversion of the feuilleton of the magazine A Estação in masterpiece of Machado de Assis’ trilogy. in masterpiece of Machado de Assis’ trilogy
Author(s): 
CRESTANI, Jaison Luis
Institution: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1808-1967
Abstract: 
  • Este trabalho analisa o processo de reescrita do romance Quincas Borba, de Machado de Assis. Na conversão do folhetim, publicado na revista A Estação, em livro, o autor executou uma série de modificações que deram origem a uma obra-prima da trilogia machadiana. Com base no exame das variantes do romance, este estudo analisa as implicações estéticas inerentes às condições de produção literária oferecidas em diferentes contextos de publicação (imprensa periódica e livro).
  • This work analyzes the re-write process of Machado de Assis’ novel Quincas Borba. In the conversion of the feuilleton published in the magazine A Estação in book, the author executed several modifications that result in a masterpiece of Machado de Assis’ trilogy. Based on the exam of the novel’s variants, this study analyzes the esthetical implications inherent to the literary production conditions offered by different publication’s context (periodical press and book).
Issue Date: 
10-Oct-2008
Citation: 
Patrimônio e Memória, v. 4, n. 1, p. 196-223.
Publisher: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
Keywords: 
  • Machado de Assis
  • Quincas Borba
  • A Estação
Source: 
http://pem.assis.unesp.br/index.php/pem/article/view/179
URI: 
Access Rights: 
Acesso aberto
Type: 
outro
Source:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/108019
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.