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Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/110093
Title: 
Probiótico na larvicultura de matrinxã, Brycon amazonicus
Other Titles: 
Probiotic in Brycon amazonicus hatchery
Author(s): 
Institution: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • Polo Regional de Desenvolvimento Sustentável do Vale do Ribeira
  • Instituto de Pesca
ISSN: 
1807-8672
Abstract: 
  • The aim of this study was to evaluate the growth performance of Brycon amazonicus larvae fed with probiotic consisting of Bacillus subtilis, bioencapsulated in Artemia salina at different doses. Six treatments were used: T0 = control (without probiotic), T2.5 = 2.5 g, T5.0 = 5.0 g, T7.5 = 7.5 g, T10.0 = 10.0 g and T12;5 = 12.5 g per liter of probiotic when fed with A. saline (4h before feeding the larvae); and per kilogram of feed (commercial powder with 40% crude protein) in the next phase. The results showed heterogeneity with regard to growth, indicating that larvae fed with probiotic had no influence on cannibalism.
  • O objetivo deste trabalho foi avaliar o desempenho zootécnico de larvas de matrinxã, Brycon amazonicus, alimentadas com probiótico composto de Bacillus subtilis bioencapsulado em Artemia salina, em diferentes doses. Foram utilizados seis tratamentos, sendo: T0 = controle (sem adição de probiótico), T2,5 = 2,5 g de probiótico, T5,0 = 5,0 g de probiótico, T7,5 = 7,5 g de probiótico, T10,0 = 10,0 g de probiótico e T12,5 = 12,5 g de probiótico por litro de água quando alimentados com A. salina (4h antes da alimentação das larvas) e por quilo de ração (comercial pó 40% proteína bruta) na fase seguinte. Os resultados mostraram heterogeneidade em relação ao crescimento, indicando que na fase larval o probiótico não influenciou no canibalismo.
Issue Date: 
1-Dec-2011
Citation: 
Acta Scientiarum. Animal Sciences. Editora da Universidade Estadual de Maringá - EDUEM, v. 33, n. 4, p. 365-368, 2011.
Time Duration: 
365-368
Publisher: 
Editora da Universidade Estadual de Maringá (EDUEM)
Keywords: 
  • Artemia salina
  • Bacillus subtilis
  • náuplios
  • Artemia salina
  • Bacillus subtilis
  • Nauplii
Source: 
http://dx.doi.org/10.4025/actascianimsci.v33i4.11764
URI: 
Access Rights: 
Acesso aberto
Type: 
outro
Source:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/110093
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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