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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/117620
Título: 
Probiótico em dietas de suínos sobre os parâmetros sanguíneos e digestibilidade de rações
Título alternativo: 
Probiotic in swine diets on the blood parameters and rations digestibility
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • APTA SAA
ISSN: 
1676-546X
Resumo: 
Two assays were accomplished being, both using a randomized block design: Assay 1 the aimed was to evaluate the blood parameters of weaned recently pigs and receiving rations with and without probiotic. Twenty pigs with body weight of 6.99 +/- 0.42 kg were used and were collected samples of blood to the 0, 7, 14, 21 and 28 days after wean, for determinations of the bool parameters. Assay 2 the objective was to determine the rations digestibility for growth swine supplemented or not with probiotic in the rations. The rations and the ages of the animals influenced most of the variables of the blood parameters. The probiotic didn't alter the ration digestibility to exception for mineral matter. It is ended that the blood parameters were altered for the use of the probiotic and the age of the animals, both emphasized to challenges happened after wean and the mineral matter was better taken advantage with the use of the probiotic.
Data de publicação: 
1-Jan-2014
Citação: 
Semina-ciencias Agrarias. Londrina: Univ Estadual Londrina, v. 35, n. 3, p. 1627-1635, 2014.
Duração: 
1627-1635
Publicador: 
Univ Estadual Londrina
Palavras-chaves: 
  • Bacillus spp.
  • blood cells
  • mineral matter
  • stress
  • swine
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.5433/1679-0359.2014v35n3p1627
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso aberto
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/117620
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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