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Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/123459
Title: 
Estabilização de enzimas: uma abordagem
Author(s): 
Institution: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
1519-6097
Abstract: 
  • Enzyme stabilization is one critic point in basic and applied enzymology. The increasing interest in applying enzymes in industrial processes has fostered the search for biocatalysts with new properties or extreme stability. Enzyme stabilization can be achieved by different methods: isolating enzyme variants from organisms living in appropriate extreme environments (extremozymes), by protein engineering, chemical modification, use of additives, immobilization. This brief review aims to give a better understanding of those methods employed for enzyme stabilization.
  • A estabilização de enzimas é um ponto critico em enzimologia básica e aplicada. O crescente interesse na aplicação de enzimas em processos industriais tem levado à pesquisa por catalisadores com novas propriedades ou estabilidade extrema. A estabilização enzimática pode ser obtida por diferentes métodos: engenharia de proteínas, modificação química, uso de aditivos, uso de solventes orgânicos, isolamento a partir de organismos que vivem em ambientes extremos (extremozimas) e imobilização. Esta breve revisão tem por objetivo a abordagem destes métodos de estabilização enzimática.
Issue Date: 
2010
Citation: 
Sitientibus. Série Ciências Biológicas, v. 10, n. 2, p. 195-200, 2010.
Time Duration: 
195-200
Keywords: 
  • Estabilização de enzimas
  • Engenharia de proteínas
  • Extremozimas
  • Biocatálise
  • Modificação química
  • Enzyme stabilization
  • Protein engineering
  • Extremozymes
  • Biocatalysis
  • Chemistry modification
Source: 
http://www2.uefs.br/revistabiologia/pg10_n2_4.html
URI: 
Access Rights: 
Acesso aberto
Type: 
outro
Source:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/123459
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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