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Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/127448
Title: 
Quality of Louis melons stored under four storage temperatures
Other Titles: 
Qualidade de melões Louis armazenados em quatro temperaturas
Author(s): 
Institution: 
  • Centro Universitário de Rio Preto
  • Universidade de São Paulo (USP)
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • Université d‘Avignon et des Pays de Vaucluse Laboratoire Physiologie des Fruits et Légumes
ISSN: 
0103-8478
Sponsorship: 
Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
Sponsorship Process Number: 
  • FAPESP: 2010/10615-4
  • FAPESP: 2010/12829-1
Abstract: 
  • This research aimed to establish the best temperature for the conservation of ‘Louis‘ melons. Fruit were stored under ambient condition (22°C and 80% RH) and under refrigeration (3°C - 80% RH, 6°C - 90% RH e 9°C - 80% RH) and evaluated for color and resistance of pulp, soluble solids, titratable acidity content, peroxidase, polyphenol oxidase, polygalacturonase and pectin methyl esterase activity and weight loss. ‘Louis‘ melons at 22°C showed greater reduction in soluble solids and titratable acidity content, and had higher activity of the enzyme polygalacturonase, culminating in conservation for 18 days. Melons stored at 6°C preserved the shelf-life for 25 days, showed the highest soluble solids and lower activity of peroxidase and polygalacturonase
  • Este trabalho teve como objetivo estabelecer a melhor temperatura para a conservação de melões ‘Louis‘. Os frutos foram armazenados sob condição de ambiente (22±2°C e 80±5% UR), sob refrigeração (3±1°C e 80±5% UR; 6±1°C e 80±5% UR; e 9±1°C e 80±5% UR) e avaliados quanto à coloração e firmeza da polpa, teores de sólidos solúveis, acidez titulável, atividade das enzimas peroxidase, polifenoloxidase, poligalacturonase e pectinametilesterase e perda de massa fresca. Os melões ‘Louis‘ armazenados a 22°C apresentaram maior redução nos teores de sólidos solúveis e acidez titulável, além de apresentarem maior atividade da enzima poligalacturonase, com conservação por até 18 dias. Os frutos armazenados a 6°C mantiveram a qualidade comercial durante 25 dias de armazenamento, apresentando os maiores teores de sólidos solúveis e menor atividade das enzimas peroxidase e poligalacturonase
Issue Date: 
2015
Citation: 
Ciência Rural, n. ahead, p. 1-6, 2015.
Time Duration: 
1-6
Publisher: 
Universidade Federal de Santa Maria
Keywords: 
  • Refrigeration storage
  • Shelf-life
  • Cucumis melo L
  • Armazenamento refrigerado
  • Vida de prateleira
  • Cucumis melo L
Source: 
http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782015005040948&lng=en&nrm=iso&tlng=en
URI: 
Access Rights: 
Acesso aberto
Type: 
outro
Source:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/127448
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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