You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/140919
Title: 
O leite de búfala
Other Titles: 
The buffalo milk
Author(s): 
Institution: 
Universidade Estadual Paulista (UNESP)
ISSN: 
2179-6645
Abstract: 
  • Milk production stands out as one of the main skills of buffaloes, and is considered to be very important in several countries. The market for buffalo milk products is fast growing in Brazil. These products, specially the Mozzarella and the Ricotta cheese, are acquired not only because of their particular taste, but also for their nutritional qualities. The buffaloes are considered less susceptible to mastitis than cows, even though the microorganisms involved in the infection are similar. This article describes several aspects of buffalo milk, particularly production, physico-chemical and microbiological characteristics.
  • A produção de leite se destaca como uma das principais aptidões das búfalas e é considerada de grande importância em vários paí- ses. O mercado para os derivados do leite de búfala está em franca expansão no Brasil. Esses produtos, principalmente a muçarela e a ricota, são procurados não só por seu sabor característico, mas também por suas qualidades nutricionais. As búfalas são consideradas menos susceptíveis à mastite do que as vacas, embora os microrganismos envolvidos na infecção sejam semelhantes. Este artigo aborda aspectos relacionados ao leite de búfala, destacandose produção, características físico-químicas e microbiológicas.
Issue Date: 
2012
Citation: 
Revista de Educação Continuada em Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 10, n. 1, p. 14-19, 2012.
Time Duration: 
14-19
Keywords: 
  • Buffaloes
  • Milk
  • Production
  • Búfalas
  • Leite
  • Produção
Source: 
http://www.crmvsp.gov.br/site/revista_edu_cont.php
URI: 
Access Rights: 
Acesso restrito
Type: 
outro
Source:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/140919
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.