Please use this identifier to cite or link to this item:
        
        
        
        http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/28570- Title:
 - Microrganismos heterotróficos mesófilos e bactérias do grupo do Bacillus cereus em leite integral submetido a ultra alta temperatura
 - Mesophilic heterotrophic microorganisms and spore forming bacteria from Bacillus cereus group in ultra high temperature milk
 - Universidade Estadual Paulista (UNESP)
 - 0102-0935
 - Cento e dez amostras de 11 diferentes marcas de leite ultra alta temperatura (UAT), comercializadas em São José do Rio Preto - SP, foram submetidas à contagem de microrganismos heterotróficos mesófilos viáveis e à pesquisa de bactérias do grupo do Bacillus cereus. A população de microrganismos mesófilos variou de <1,0´10² UFC/ml a >1,0´10(6) UFC/ml. Bactérias do grupo do Bacillus cereus foram verificadas em 13 (11,8%) amostras. Os resultados evidenciaram elevada população de microrganismos indicadores mesófilos.
 - One hundred and ten ultra high temperature (UHT) milk samples, from 11 different brands retailed in São José do Rio Preto - SP were analysed for mesophilic heterotrophic microorganisms counting, as well as for the presence of Bacillus cereus. Mesophilic heterotrophic microorganisms ranged from <1.0´10² CFU/ml to >1.0´10(6) CFU/ml. Bacillus cereus was detected in 13 (11.8%) samples. The results demonstrated high countings of mesophilic microorganisms.
 
- 1-Jun-2005
 - Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia. Universidade Federal de Minas Gerais, Escola de Veterinária, v. 57, n. 3, p. 396-400, 2005.
 - 396-400
 - Universidade Federal de Minas Gerais (UFMG), Escola de Veterinária
 - Bacillus cereus
 - leite UAT
 - microrganismos mesófilos
 - Bacillus cereus
 - UHT milk
 - mesophilic microorganisms
 
- http://dx.doi.org/10.1590/S0102-09352005000300019
 - Acesso aberto
 - outro
 - http://repositorio.unesp.br/handle/11449/28570
 
There are no files associated with this item.
    
 
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
