Please use this identifier to cite or link to this item:
http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/33509
- Title:
- Composição bromatológica das dejeções de galinhas poedeiras sem e com bagaço de cana-de-açúcar hidrolisado, armazenado sobre o piso abaixo das gaiolas
- Bromatologic composition of caged hen manure without and with hydrolised sugarcane bagasse stocked on the ground under the cage
- Universidade Estadual Paulista (UNESP)
- 0100-204X
- The present work was developed in order to obtain data on bromatologic composition of caged hen manure (CHM) without and with hydrolised sugarcane bagasse (HSB) stocked during 10, 20 and 30 days on the ground under the cage. CHM as well as HSB remained under the cage for 10, 20 and 30 days. CHM Stocking for 30 days on the ground under the cage resulted in lower values of nutrients. The presence of HSB avoided loss of nutrients during the stocking period of CHM and preserved CHM accumulated under the cage.
- O experimento objetivou o estudo da composição bromatológica das dejeções de galinhas poedeiras (DGP) sem e com bagaço de cana-de-açúcar hidrolisado (BH), armazenados durante vários dias sobre o piso abaixo das gaiolas das galinhas. Tanto as DGP como as DGP juntamente com o BH permaneceram durante 10, 20 e 30 dias sobre o piso. Observou-se que a permanência das DGP sobre o piso abaixo das gaiolas durante 30 dias prejudicou a qualidade e o teor dos nutrientes. As perdas verificadas nos teores dos nutrientes foram evitadas pela adição de camadas de BH, além de melhor preservar as DGP acumuladas sobre o piso abaixo das gaiolas.
- 1-Aug-1994
- Pesquisa Agropecuaria Brasileira. Brasilia: Empresa Brasil Pesq Agropec, v. 29, n. 8, p. 1293-1298, 1994.
- 1293-1298
- Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA)
- ROUGHAGE
- CONCENTRATE
- CRUDE PROTEIN
- GROSS ENERGY
- http://seer.sct.embrapa.br/index.php/pab/article/view/4177
- Acesso aberto
- outro
- http://repositorio.unesp.br/handle/11449/33509
There are no files associated with this item.
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.