You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/109448
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorRozane, Danilo Eduardo-
dc.contributor.authorNatale, William-
dc.date.accessioned2014-09-30T18:18:21Z-
dc.date.accessioned2016-10-25T19:44:16Z-
dc.date.available2014-09-30T18:18:21Z-
dc.date.available2016-10-25T19:44:16Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/S0100-29452014000500020-
dc.identifier.citationRevista Brasileira de Fruticultura. Sociedade Brasileira de Fruticultura, v. 36, n. spe1, p. 166-175, 2014.-
dc.identifier.issn0100-2945-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/109448-
dc.identifier.urihttp://acervodigital.unesp.br/handle/11449/109448-
dc.description.abstractAmong the edaphic factors, those related to acidity are the ones that affect productivity, especially in tropical regions. For culture the Annonaceae, no research results that indicate the proper base saturation, nor the determination of doses, times, application methods and sources of nutrients for orchards Annonaceae in training and production in order to promote sustainability and higher yields. Given the importance and potential of commercial exploitation of Annonaceae in Brazil and, considering the limited available scientific information on liming, fertilization and nutrition of fruit plants of this family, some research has to be carried out urgently due to the effects of nutrients on productivity, fruit quality, post-harvest, tolerance to pests and diseases, etc.en
dc.description.abstractEntre os fatores edáficos, os ligados à acidez são os que mais interferem na produtividade, especialmente nas regiões tropicais. Para a cultura das anonáceas, não há resultados de pesquisa que indiquem a adequada saturação por bases, nem tão pouco a determinação de doses, épocas, modos de aplicação e fontes de nutrientes para pomares de anonáceas em formação e produção, a fim de promover sustentabilidade e elevadas produtividades. Tendo em vista a importância e o potencial de exploração comercial das anonáceas no Brasil e, considerando-se a escassa informação científica disponível sobre calagem, adubação e nutrição dessa família de plantas frutíferas, algumas pesquisas têm urgência de serem realizadas em função dos efeitos dos nutrientes sobre a produtividade, a qualidade dos frutos, a pós-colheita, a tolerância a pragas e doenças e, etc.pt
dc.format.extent166-175-
dc.language.isopor-
dc.publisherSociedade Brasileira de Fruticultura-
dc.sourceSciELO-
dc.subjectAnnona spp.en
dc.subjectlimeen
dc.subjectSoil acidityen
dc.subjectFertilizeren
dc.subjectPlant nutritionen
dc.subjectAnnona spp.pt
dc.subjectCalcáriopt
dc.subjectSolos - Acidezpt
dc.subjectAdubopt
dc.subjectnutrição de plantaspt
dc.titleCalagem, adubação e nutrição mineral de Anonáceaspt
dc.title.alternativeLiming, fertilizer and mineral nutrition of Annonaceaeen
dc.typeoutro-
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista Julio de Mesquita Filho-
dc.description.affiliationFaculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias Departamento de Solos e Adubos-
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista Julio de Mesquita Filho-
dc.identifier.doi10.1590/S0100-29452014000500020-
dc.identifier.scieloS0100-29452014000500020-
dc.identifier.wosWOS:000335009400020-
dc.rights.accessRightsAcesso aberto-
dc.identifier.fileS0100-29452014000500020.pdf-
dc.relation.ispartofRevista Brasileira de Fruticultura-
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.