You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/109503
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorRabelo, F. H. S.-
dc.contributor.authorRezende, A. V.-
dc.contributor.authorRabelo, C. H. S.-
dc.contributor.authorNogueira, D. A.-
dc.contributor.authorSilva, W. A.-
dc.contributor.authorVieira, P. F.-
dc.contributor.authorSantos, W. B.-
dc.date.accessioned2014-09-30T18:18:24Z-
dc.date.accessioned2016-10-25T19:44:23Z-
dc.date.available2014-09-30T18:18:24Z-
dc.date.available2016-10-25T19:44:23Z-
dc.date.issued2013-08-01-
dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/S0102-09352013000400031-
dc.identifier.citationArquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia. Universidade Federal de Minas Gerais, Escola de Veterinária, v. 65, n. 4, p. 1158-1164, 2013.-
dc.identifier.issn0102-0935-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/109503-
dc.identifier.urihttp://acervodigital.unesp.br/handle/11449/109503-
dc.description.abstractThe intake and performance of lambs fed with sugarcane silages treated with whitewash and chloride sodium were evaluated. Seven treatments were used: untreated silage (control); silages treated with 0.5; 1.0 and 1.5% of CaO (whitewash); and silages treated with 0.5; 1.0 and 2.0% of NaCl, with four replicates per treatment. The animals were fed a higher amount of dry matter and total digestible nutrients when the sugarcane silages were treated with 0.5% of NaCl, 1.0 and 1.5% of CaO. The intake of neutral detergent fiber and crude protein increased when the lambs were fed silages treated with 0.5% of NaCl and 1.0% of CaO. The average daily gain did not differ among treatments. The inclusion of 0.5% of sodium chloride and 1.0% of whitewash in sugarcane silages increased the intake and improved the performance of lambs.en
dc.description.abstractAvaliaram-se o consumo e o desempenho de ovinos alimentados com silagens de cana-de-açúcar tratadas com óxido de cálcio (CaO) e cloreto de sódio (NaCl). Utilizaram-se sete tratamentos: controle (silagem sem aditivo), silagens com 0,5; 1,0 e 1,5% de CaO e silagens com 0,5; 1,0 e 2,0% de NaCl, com quatro repetições. Os animais consumiram maior quantidade de matéria seca e de nutrientes digestíveis totais quando se adicionou 0,5% de NaCl ou ainda 1,0 e 1,5% de CaO. Quanto à fibra em detergente neutro e à proteína bruta, observou-se maior consumo quando se adicionou 0,5% de NaCl ou 1,0% de CaO. Não foi observado efeito da dieta sobre o ganho médio diário de peso. A adição de 0,5% de cloreto de sódio e 1,0% de óxido de cálcio à silagem de cana-de-açúcar resultou em aumento no consumo e melhora no desempenho de ovinos.pt
dc.format.extent1158-1164-
dc.language.isopor-
dc.publisherUniversidade Federal de Minas Gerais (UFMG), Escola de Veterinária-
dc.sourceSciELO-
dc.subjectOvinopt
dc.subjectAditivo químicopt
dc.subjectNutriçãopt
dc.subjectSaccharum officinarumpt
dc.subjectLamsen
dc.subjectChemical additiveen
dc.subjectNutritionen
dc.subjectSaccharum officinarumen
dc.titleConsumo e desempenho de ovinos alimentados com silagens de cana-de-açúcar tratadas com óxido de cálcio e cloreto de sódiopt
dc.title.alternativeIntake and performance of lambs fed with sugarcane silages treated with whitewash and sodium chlorideen
dc.typeoutro-
dc.contributor.institutionUniversidade José do Rosário Vellano-
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
dc.contributor.institutionUniversidade Federal de Alfenas (UNIFAL)-
dc.description.affiliationUniversidade José do Rosário Vellano-
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista-
dc.description.affiliationUniversidade Federal de Alfenas-
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista-
dc.identifier.doi10.1590/S0102-09352013000400031-
dc.identifier.scieloS0102-09352013000400031-
dc.identifier.wosWOS:000324292900031-
dc.rights.accessRightsAcesso aberto-
dc.identifier.fileS0102-09352013000400031.pdf-
dc.relation.ispartofArquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia-
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.