You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/110068
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorAular, Jesus-
dc.contributor.authorNatale, William-
dc.date.accessioned2014-10-01T13:08:47Z-
dc.date.accessioned2016-10-25T19:45:43Z-
dc.date.available2014-10-01T13:08:47Z-
dc.date.available2016-10-25T19:45:43Z-
dc.date.issued2013-12-01-
dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/S0100-29452013000400033-
dc.identifier.citationRevista Brasileira de Fruticultura. Sociedade Brasileira de Fruticultura, v. 35, n. 4, p. 1214-1231, 2013.-
dc.identifier.issn0100-2945-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/110068-
dc.identifier.urihttp://acervodigital.unesp.br/handle/11449/110068-
dc.description.abstractFruit quality is the result of the action of several factors, in particular the individual and combined effect of mineral nutrients. The proper evaluation of mineral nutritional requirements causes that fruit plants can express all their genetic potential. Thus, a research has been conducted in tropical fruit, for evaluating the influence of mineral nutrients on fruit quality; however, they appear dispersed. The objective of this review was to compile and report the effects of mineral nutrients on fruit quality of guava, mango, banana and papaya. Consequently, information about the influence of the essential elements in color, flavor, shape, size, appearance, penetration resistance, physiological disturbs disease incidence, physicochemical characteristics and lifetime of post - harvest fruit are presented.en
dc.description.abstractA qualidade dos frutos é o resultado da somatória da ação de vários fatores, em especial do efeito individual e combinado dos nutrientes. O adequado atendimento das exigências nutricionais faz com que as plantas frutíferas possam expressar todo seu potencial genético. Sendo assim, nas fruteiras tropicais, têm sido feitas pesquisas para avaliar os efeitos dos nutrientes minerais sobre a qualidade dos frutos; porém as mesmas aparecem dispersas. O objetivo desta revisão foi compilar e apresentar informações sobre os efeitos dos nutrientes minerais na qualidade dos frutos da goiabeira, da mangueira, da bananeira e do mamoeiro. Assim, são apresentadas informações sobre a influência dos elementos essenciais na cor, aroma, forma, tamanho, aparência, resistência à penetração, incidência de doenças, desordens fisiológicos, características físico-químicas e vida útil da pós-colheita dos frutos.pt
dc.format.extent1214-1231-
dc.language.isopor-
dc.publisherSociedade Brasileira de Fruticultura-
dc.sourceSciELO-
dc.subjectMacronutrientespt
dc.subjectMicronutrientespt
dc.subjectcaracterísticas físicaspt
dc.subjectcaracterísticas químicaspt
dc.subjectMacro-elementen
dc.subjectMicro-elementen
dc.subjectphysical-chemical characteristicsen
dc.titleNutrição mineral e qualidade do fruto de algumas frutíferas tropicais: goiabeira, mangueira,bananeira e mamoeiropt
dc.title.alternativeMineral nutrition and fruit quality of some tropical fruit: guava, mango, banana, and papayaen
dc.typeoutro-
dc.contributor.institutionUniversidad Centroccidental Lisandro Alvarado LOCTI-
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
dc.description.affiliationUniversidad Centroccidental Lisandro Alvarado LOCTI-
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista Depto de Solos-
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista Depto de Solos-
dc.identifier.doi10.1590/S0100-29452013000400033-
dc.identifier.scieloS0100-29452013000400033-
dc.identifier.wosWOS:000331127700032-
dc.rights.accessRightsAcesso aberto-
dc.identifier.fileS0100-29452013000400033.pdf-
dc.relation.ispartofRevista Brasileira de Fruticultura-
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.