You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/110086
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPortella, Carolina De Gasperi-
dc.contributor.authorSant'ana, Léa Silvia-
dc.contributor.authorValenti, Wagner Cotroni-
dc.date.accessioned2014-10-01T13:08:48Z-
dc.date.accessioned2016-10-25T19:45:45Z-
dc.date.available2014-10-01T13:08:48Z-
dc.date.available2016-10-25T19:45:45Z-
dc.date.issued2013-08-01-
dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/S0100-204X2013000800043-
dc.identifier.citationPesquisa Agropecuária Brasileira. Embrapa Informação TecnológicaPesquisa Agropecuária Brasileira, v. 48, n. 8, p. 1115-1118, 2013.-
dc.identifier.issn0100-204X-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/110086-
dc.identifier.urihttp://acervodigital.unesp.br/handle/11449/110086-
dc.description.abstractThe objective of this work was to evaluate the chemical composition and fatty acid contents of Amazonian and giant river prawns. After four-month farming, with the same diet for both species, palmitic and stearic acids were the main saturated fatty acids. Oleic acid was the main monounsatured fatty acid, and the eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids were the most abundant polyunsaturated acids. Amazonian prawn has higher levels of protein and polyunsaturated fatty acids than those of the giant river prawn, which shows its potential for aquaculture.en
dc.description.abstractO objetivo deste trabalho foi avaliar a composição química e os teores de ácidos graxos do camarão-amazônico e do camarão-da-malásia. Após cultivo de quatro meses, com a mesma dieta para ambas as espécies, os principais ácidos graxos saturados foram o palmítico e o esteárico. O oleico foi o principal ácido graxo monoinsaturado, e o eicosapentaenoico e o docosahexaenoico foram os ácidos poli-insaturados mais abundantes. O camarão-amazônico apresenta níveis mais elevados de proteínas e de ácidos graxos poli-insaturados do que os do camarão-da-malásia, o que mostra seu potencial para a aquicultura.pt
dc.format.extent1115-1118-
dc.language.isoeng-
dc.publisherEmpresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA)-
dc.sourceSciELO-
dc.subjectMacrobrachium amazonicumpt
dc.subjectMacrobrachium rosenbergiipt
dc.subjectaminoácidopt
dc.subjectácidos graxospt
dc.subjectqualidade da carnept
dc.subjectMacrobrachium amazonicumen
dc.subjectMacrobrachium rosenbergiien
dc.subjectamino aciden
dc.subjectfatty acidsen
dc.subjectmeat qualityen
dc.titleChemical composition and fatty acid contents in farmed freshwater prawnsen
dc.title.alternativeComposição química e teor de ácidos graxos em camarões de água doce cultivadospt
dc.typeoutro-
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Centro de Aquicultura-
dc.description.affiliationUnesp Faculdade de Ciências Agronômicas-
dc.description.affiliationUnesp-
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Centro de Aquicultura-
dc.description.affiliationUnespUnesp Faculdade de Ciências Agronômicas-
dc.description.affiliationUnespUnesp-
dc.identifier.doi10.1590/S0100-204X2013000800043-
dc.identifier.scieloS0100-204X2013000800046-
dc.identifier.wosWOS:000327752300046-
dc.rights.accessRightsAcesso aberto-
dc.identifier.fileS0100-204X2013000800046.pdf-
dc.relation.ispartofPesquisa Agropecuária Brasileira-
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.