Please use this identifier to cite or link to this item:
http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/114271
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Alvarenga, Tharcilla Isabella Rodrigues Costa | - |
dc.contributor.author | Borba, Hirasilva | - |
dc.contributor.author | Moreno, Greicy Mitzi Bezerra | - |
dc.contributor.author | Araújo, Gherman Garcia Leal De | - |
dc.contributor.author | Mello, Juliana Lolli Malagoli De | - |
dc.contributor.author | Dourado, Rita De Cássia | - |
dc.contributor.author | Barbosa, José Carlos | - |
dc.contributor.author | Souza, Pedro Alves De | - |
dc.date.accessioned | 2015-02-02T12:39:23Z | - |
dc.date.accessioned | 2016-10-25T20:16:44Z | - |
dc.date.available | 2015-02-02T12:39:23Z | - |
dc.date.available | 2016-10-25T20:16:44Z | - |
dc.date.issued | 2014-12-01 | - |
dc.identifier | http://dx.doi.org/10.1590/0103-8478cr20130017 | - |
dc.identifier.citation | Ciência Rural. Universidade Federal de Santa Maria, v. 44, n. 12, p. 2252-2257, 2014. | - |
dc.identifier.issn | 0103-8478 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11449/114271 | - |
dc.identifier.uri | http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/114271 | - |
dc.description.abstract | This study assessed the effects of different levels of oldman saltbush hay and ageing time on the physical characteristics of Santa Inês lamb meat. Sixty shoulders from 32 male lambs fed with 30, 40, 50 or 60% oldman saltbush hay for 60 days were vacuum-packaged and stored in a refrigerator at 0 ± 1°C for 0, 7 or 14 days of ageing. The shear force, cooking loss and water holding capacity were 3.06kgf cm-2, 37.28% and 76.71%, respectively, and there were no significant changed by studied factors (P>0.05) | en |
dc.description.abstract | Objetivou-se com este trabalho avaliar o efeito da inclusão de diferentes níveis de feno de erva-sal e tempo de maturação sobre as características físicas da carne de cordeiros Santa Inês. Sessenta paletas apartir de 32 cordeiros machos, alimentados com 30, 40, 50 e 60% de feno de erva-sal por 60 dias foram embaladas a vácuo e mantidas sob refrigeração a 0±1oC por 0, 7 e 14 dias de maturação. A força de cisalhamento, perda por cocção e capacidade de retenção de água não foram influenciados (P>0,05) pelos fatores estudados, apresentando valores médios de 3,06kgf cm-2, 37,28% e 76,71%, respectivamente | pt |
dc.description.sponsorship | Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) | - |
dc.description.sponsorship | Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq) | - |
dc.description.sponsorship | Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES) | - |
dc.format.extent | 2252-2257 | - |
dc.language.iso | eng | - |
dc.publisher | Universidade Federal de Santa Maria | - |
dc.source | SciELO | - |
dc.subject | perda por cocção | pt |
dc.subject | maciez | pt |
dc.subject | maturação | pt |
dc.subject | ovinos | pt |
dc.subject | cooking loss | en |
dc.subject | tenderness | en |
dc.subject | ageing | en |
dc.subject | sheep | en |
dc.title | Quality of aged shoulder from lambs fed with different oldman saltbush hay levels (Atriplex nummularia) | en |
dc.title.alternative | Qualidade da paleta maturada de cordeiros alimentados com diferentes níveis de feno de erva-sal (Atriplex nummularia) | pt |
dc.type | outro | - |
dc.contributor.institution | Universidade Federal de Lavras (UFLA) | - |
dc.contributor.institution | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
dc.contributor.institution | Universidade Federal de Alagoas (UFAL) | - |
dc.contributor.institution | Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária Centro de Pesquisa Agropecuária do Trópico Semi-Árido | - |
dc.description.affiliation | Universidade Federal de Lavras Departamento de Zootecnia | - |
dc.description.affiliation | Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Departamento de Tecnologia | - |
dc.description.affiliation | Universidade Federal de Alagoas Colegiado de Zootecnia | - |
dc.description.affiliation | Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária Centro de Pesquisa Agropecuária do Trópico Semi-Árido | - |
dc.description.affiliation | UNESP Departamento de Ciencias Exatas | - |
dc.description.affiliationUnesp | Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Departamento de Tecnologia | - |
dc.description.affiliationUnesp | UNESP Departamento de Ciencias Exatas | - |
dc.identifier.doi | 10.1590/0103-8478cr20130017 | - |
dc.identifier.scielo | S0103-84782014001202252 | - |
dc.rights.accessRights | Acesso aberto | - |
dc.identifier.file | S0103-84782014001202252.pdf | - |
dc.relation.ispartof | Ciência Rural | - |
Appears in Collections: | Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp |
There are no files associated with this item.
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.