You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/120861
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorMegid, Jane [UNESP]-
dc.contributor.authorRosa, Diego Catto da-
dc.date.accessioned2015-03-23T15:28:04Z-
dc.date.accessioned2016-10-25T20:42:56Z-
dc.date.available2015-03-23T15:28:04Z-
dc.date.available2016-10-25T20:42:56Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationROSA, Diego Catto da. Brucelose suina no Brasil e impacto em Saúde Pública. 2010. 1 CD-ROM. Trabalho de conclusão de curso (bacharelado - Medicina Veterinária) - Universidade Estadual Paulista, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, 2010.-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/120861-
dc.identifier.urihttp://acervodigital.unesp.br/handle/11449/120861-
dc.description.abstractProteins of animal origin are among the most consumed foods in the world, this scenario highlights the pig production, providing much of the daily protein intake worldwide. Brazil has significant numbers in the production and export of pork to stand among the first in the world marker. Several diseases such as brucellosis, can configure a threat to this sector. Brucellosis in pigs is an important disease and zoonosis once it is the cause of great economic losses by making the species vulnerable to sanitary barriers as well as putting at risk the health of attendants of farms, slaughterhouses employees and consumers. Pigs slaughtered in slaughterhouses approved by competent organs guarentee the safety of employees, in the flowchart of slaughter, and consumers, but illegal slaughterhouses pose risk to public healthen
dc.description.abstractAs proteínas de origem animal estão entre os alimentos mais consumidos em todo o mundo. Nesse cenário se destaca a produção de suínos, fornecendo grande parte da ingestão protéica diária mundial. O Brasil apresenta números expressivos na produção suína situando-se entre os primeiros exportadores de carne no mercado mundial. Várias doenças, como a brucelose, podem se configurar em ameaça a esse setor. A brucelose é uma zoonose importante na suinocultura por causar grandes perdas econômicas ao tornar a espécie vulnerável às barreiras sanitárias, além de colocar em risco a saúde dos tratadores de granjas, funcionários de frigoríficos e consumidores. Suínos abatidos em matadouros certificados pela vigilância sanitária garantem a segurança dos funcionários, no fluxograma de abate, e dos consumidores. Porém, abatedouros clandestinos representam grande risco à saúde públicapt
dc.language.isopor-
dc.publisherUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
dc.sourceAleph-
dc.subjectBrucelose em suinopt
dc.titleBrucelose suina no Brasil e impacto em Saúde Públicapt
dc.typeoutro-
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
dc.rights.accessRightsAcesso aberto-
dc.identifier.filerosa_dc_tcc_botfmvz.pdf-
dc.identifier.aleph000632880-
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.