You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/122273
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSilva, Tatiane Ferreira da-
dc.contributor.authorPenna, Ana Lúcia Barretto-
dc.date.accessioned2015-04-27T11:55:31Z-
dc.date.accessioned2016-10-25T20:45:56Z-
dc.date.available2015-04-27T11:55:31Z-
dc.date.available2016-10-25T20:45:56Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifierhttp://revistas.bvs-vet.org.br/rialutz/article/view/5336-
dc.identifier.citationRevista do Instituto Adolfo Lutz, v. 71, n. 3, p. 530-539, 2012.-
dc.identifier.issn0073-9855-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/122273-
dc.identifier.urihttp://acervodigital.unesp.br/handle/11449/122273-
dc.description.abstractMany types of food contain ingredients or bioactive compounds that provide health benefits. The collagen is a fibrous protein found in the connective tissue of the body, and it plays a part in the tissues resistance and elasticity. Due to their functional characteristics, this protein has been added into foods in order to achieve therapeutic effects. This paper aimed at showing how the collagen formation occurs, and the beneficial effects of this compound in the organism as well as its characteristics, properties and applications in food.en
dc.description.abstractMuitos alimentos possuem ingredientes ou compostos bioativos que oferecem benefícios à saúde. O colágeno, que é uma proteína fibrosa encontrada nos tecidos conjuntivos do corpo, tem a função de contribuir com a resistência e elasticidade dos tecidos. Em virtude de suas características funcionais, essa proteína tem sido adicionada aos alimentos com o intuito de alcançar os efeitos terapêuticos. O presente trabalho visa mostrar como ocorre a formação do colágeno e os efeitos benéficos no organismo, bem como as características, propriedades e aplicações em alimentos.pt
dc.format.extent530-539-
dc.language.isopor-
dc.sourceCurrículo Lattes-
dc.subjectpropriedade funcionalpt
dc.subjectsuplemento alimentarpt
dc.subjectcomposto bioativopt
dc.subjectfunctional propertyen
dc.subjectfood supplementen
dc.subjectbioactive compounden
dc.titleColágeno: caracteristicas químicas e propriedades funcionaispt
dc.title.alternativeChemical characteristics and functional properties of collagenen
dc.typeoutro-
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Departamento de Engenharia e Tecnologia de Alimentos, Instituto de Biociências Letras e Ciências Exatas de São José do Rio Preto, Sao Jose do Rio Preto, R. Cristóvão Colombo, 2265, Jardim Nazareth, CEP 15054-000, SP, Brasil-
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Departamento de Engenharia e Tecnologia de Alimentos, Instituto de Biociências Letras e Ciências Exatas de São José do Rio Preto, Sao Jose do Rio Preto, R. Cristóvão Colombo, 2265, Jardim Nazareth, CEP 15054-000, SP, Brasil-
dc.rights.accessRightsAcesso aberto-
dc.identifier.fileISSN0073-9855-2012-71-03-530-539.pdf-
dc.relation.ispartofRevista do Instituto Adolfo Lutz-
dc.identifier.lattes8710975442052503-
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.