You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/122385
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorJorge, Neuza-
dc.contributor.authorOliveira, Marcel de Campos-
dc.contributor.authorLuzia, Débora Maria Moreno-
dc.date.accessioned2015-04-27T11:55:42Z-
dc.date.accessioned2016-10-25T20:46:11Z-
dc.date.available2015-04-27T11:55:42Z-
dc.date.available2016-10-25T20:46:11Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifierhttp://www.pgss.com.br/revistacientifica/index.php/biologicas/article/view/323-
dc.identifier.citationUNOPAR Científica. Ciências Biológicas e da Saúde, v. 12, n. 3, p. 39-44, 2010.-
dc.identifier.issn1517-2570-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/122385-
dc.identifier.urihttp://acervodigital.unesp.br/handle/11449/122385-
dc.description.abstractThe objective this study was to evaluate the fatty acids profile of samples of chips potato marketed in the city of São Jose do Rio Preto-SP. We collected samples of 10 brands of chips potato, obtained from 3 different batches. The fatty acids profile was obtained by gas chromatography, with peak identified by retention times with standards of methyl esters and the results calculated and expressed as g/100g of the sample. The fatty acids profile in chips potatoes from different brands were on average 39.22% for saturated fatty acids, 39.64% for monounsaturated, 18.60% for polyunsaturated and 2.43% for trans fatty acids.en
dc.description.abstractO objetivo deste trabalho foi avaliar o perfil de ácidos graxos de amostras de batatas chips comercializadas na cidade de São José do Rio PretoSP. Foram coletadas amostras de 10 marcas de batatas chips, obtidas de 3 lotes diferentes. O perfil de ácidos graxos foi obtido por cromatografia gasosa, sendo os picos identificados por tempos de retenção com padrões de ésteres metílicos e os resultados calculados e expressos em g/100g da amostra. O perfil de ácidos graxos determinados nas batatas chips provenientes de diferentes marcas foi, em média, 39,22% para ácidos graxos saturados, 39,64% para monoinsaturados, 18,60% para poliinsaturados e 2,43% para ácidos graxos trans.pt
dc.format.extent39-44-
dc.language.isopor-
dc.sourceCurrículo Lattes-
dc.subjectBatatas chipspt
dc.subjectÁcidos graxospt
dc.subjectCromatografia gasosapt
dc.subjectChips potatoesen
dc.subjectFatty acidsen
dc.subjectGas chromatographyen
dc.titlePerfil de ácidos graxos em batatas Chips comercializadas em são José do Rio Preto - Brasilpt
dc.title.alternativeFatty Acids Profile in Chips Potato Marketed in the City of São José do Rio Preto, SP, Brazilen
dc.typeoutro-
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Departamento de Engenharia e Tecnologia de Alimentos, Instituto de Biociências Letras e Ciências Exatas de São José do Rio Preto, São José do Rio Preto, Rua Cristóvão Colombo, 2265 - Depto. de Engenharia e Tecnologia de Alimentos, Jardim Nazareth, CEP 15054000, SP, Brasil-
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Departamento de Engenharia e Tecnologia de Alimentos, Instituto de Biociências Letras e Ciências Exatas de São José do Rio Preto, São José do Rio Preto, Rua Cristóvão Colombo, 2265 - Depto. de Engenharia e Tecnologia de Alimentos, Jardim Nazareth, CEP 15054000, SP, Brasil-
dc.rights.accessRightsAcesso aberto-
dc.identifier.fileISSN1517-2570-2010-12-03-39-44.pdf-
dc.relation.ispartofUNOPAR Científica. Ciências Biológicas e da Saúde-
dc.identifier.lattes6605948620230104-
dc.identifier.lattes3328089781552049-
dc.identifier.lattes4668535194933989-
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.