Please use this identifier to cite or link to this item:
http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/122385
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Jorge, Neuza | - |
dc.contributor.author | Oliveira, Marcel de Campos | - |
dc.contributor.author | Luzia, Débora Maria Moreno | - |
dc.date.accessioned | 2015-04-27T11:55:42Z | - |
dc.date.accessioned | 2016-10-25T20:46:11Z | - |
dc.date.available | 2015-04-27T11:55:42Z | - |
dc.date.available | 2016-10-25T20:46:11Z | - |
dc.date.issued | 2010 | - |
dc.identifier | http://www.pgss.com.br/revistacientifica/index.php/biologicas/article/view/323 | - |
dc.identifier.citation | UNOPAR Científica. Ciências Biológicas e da Saúde, v. 12, n. 3, p. 39-44, 2010. | - |
dc.identifier.issn | 1517-2570 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11449/122385 | - |
dc.identifier.uri | http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/122385 | - |
dc.description.abstract | The objective this study was to evaluate the fatty acids profile of samples of chips potato marketed in the city of São Jose do Rio Preto-SP. We collected samples of 10 brands of chips potato, obtained from 3 different batches. The fatty acids profile was obtained by gas chromatography, with peak identified by retention times with standards of methyl esters and the results calculated and expressed as g/100g of the sample. The fatty acids profile in chips potatoes from different brands were on average 39.22% for saturated fatty acids, 39.64% for monounsaturated, 18.60% for polyunsaturated and 2.43% for trans fatty acids. | en |
dc.description.abstract | O objetivo deste trabalho foi avaliar o perfil de ácidos graxos de amostras de batatas chips comercializadas na cidade de São José do Rio PretoSP. Foram coletadas amostras de 10 marcas de batatas chips, obtidas de 3 lotes diferentes. O perfil de ácidos graxos foi obtido por cromatografia gasosa, sendo os picos identificados por tempos de retenção com padrões de ésteres metílicos e os resultados calculados e expressos em g/100g da amostra. O perfil de ácidos graxos determinados nas batatas chips provenientes de diferentes marcas foi, em média, 39,22% para ácidos graxos saturados, 39,64% para monoinsaturados, 18,60% para poliinsaturados e 2,43% para ácidos graxos trans. | pt |
dc.format.extent | 39-44 | - |
dc.language.iso | por | - |
dc.source | Currículo Lattes | - |
dc.subject | Batatas chips | pt |
dc.subject | Ácidos graxos | pt |
dc.subject | Cromatografia gasosa | pt |
dc.subject | Chips potatoes | en |
dc.subject | Fatty acids | en |
dc.subject | Gas chromatography | en |
dc.title | Perfil de ácidos graxos em batatas Chips comercializadas em são José do Rio Preto - Brasil | pt |
dc.title.alternative | Fatty Acids Profile in Chips Potato Marketed in the City of São José do Rio Preto, SP, Brazil | en |
dc.type | outro | - |
dc.contributor.institution | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
dc.description.affiliation | Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Departamento de Engenharia e Tecnologia de Alimentos, Instituto de Biociências Letras e Ciências Exatas de São José do Rio Preto, São José do Rio Preto, Rua Cristóvão Colombo, 2265 - Depto. de Engenharia e Tecnologia de Alimentos, Jardim Nazareth, CEP 15054000, SP, Brasil | - |
dc.description.affiliationUnesp | Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Departamento de Engenharia e Tecnologia de Alimentos, Instituto de Biociências Letras e Ciências Exatas de São José do Rio Preto, São José do Rio Preto, Rua Cristóvão Colombo, 2265 - Depto. de Engenharia e Tecnologia de Alimentos, Jardim Nazareth, CEP 15054000, SP, Brasil | - |
dc.rights.accessRights | Acesso aberto | - |
dc.identifier.file | ISSN1517-2570-2010-12-03-39-44.pdf | - |
dc.relation.ispartof | UNOPAR Científica. Ciências Biológicas e da Saúde | - |
dc.identifier.lattes | 6605948620230104 | - |
dc.identifier.lattes | 3328089781552049 | - |
dc.identifier.lattes | 4668535194933989 | - |
Appears in Collections: | Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp |
There are no files associated with this item.
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.