Please use this identifier to cite or link to this item:
http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/123450
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Oliveira, Édison Trombeta de | - |
dc.contributor.author | Baeta, Danielli dos Santos | - |
dc.contributor.author | Souza, Marcos Barros de | - |
dc.contributor.author | Oliveira, Olga Maria Mascarenhas de Faria | - |
dc.date.accessioned | 2015-05-15T13:30:13Z | - |
dc.date.accessioned | 2016-10-25T20:48:28Z | - |
dc.date.available | 2015-05-15T13:30:13Z | - |
dc.date.available | 2016-10-25T20:48:28Z | - |
dc.date.issued | 2012 | - |
dc.identifier | http://www.revistas.ufg.br/index.php/ci/article/view/21812 | - |
dc.identifier.citation | Comunicação & Informação, v. 15, n. 2, p. 4-13, 2012. | - |
dc.identifier.issn | 1415-5842 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11449/123450 | - |
dc.identifier.uri | http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/123450 | - |
dc.description.abstract | Among the fruit species of the Brazilian Cerrado, the pequi is much popular in regions where it is extracted. Often it used in typical dishes, on the industry medicinal, cosmetic and handmade, also it studied its potential to produce fuel. Thus, this article sought to ponder about the disclosure of this fruit in the press, by means of the search system's site Folha de S. Paulo and applying content analysis, proposed by Bardin, beyond bibliography and documentary research. The justification for this research is that the pequi is a fruit of great importance in the economy and sustainable, yet little is spoken about it in the mainstream media. The result is that, by the analysis, little is said about the pequi media and its focus, is principally, cultural journalism, in culinary. | en |
dc.description.abstract | Dentre as espécies frutíferas do Cerrado brasileiro, o pequi é muito popular nas regiões onde é extraído. Comumente utilizado em pratos típicos, na indústria medicinal, cosmética e na artesanal, também se estuda o seu potencial na produção de combustível. Assim, este artigo procurou ponderar sobre a divulgação deste fruto na imprensa, por meio do sistema de busca do site da Folha de S.Paulo e aplicando a análise de conteúdo, proposta por Bardin, além da pesquisa documental e bibliográfica. A justificativa para esta pesquisa é a de que o pequi é um fruto de grande importância na economia sustentável e, mesmo assim, pouco se fala sobre ele na grande mídia. Resulta daí que, pelo analisado, pouco se fala sobre o pequi na mídia e seu foco é, principalmente, o jornalismo cultural, na culinária. | pt |
dc.format.extent | 4-13 | - |
dc.language.iso | por | - |
dc.source | Currículo Lattes | - |
dc.subject | Pequi | pt |
dc.subject | Jornalismo | pt |
dc.subject | Análise de conteúdo | pt |
dc.subject | Journalism | en |
dc.subject | Folha de S.Paulo | en |
dc.subject | Content analysis | en |
dc.subject | Pequi | en |
dc.title | O pequi no noticiário: análise dos resultados de uma pesquisa na busca do site Folha de S. Paulo | pt |
dc.title.alternative | The pequi in the news: analysis of results of a research on site search Folha de S. Paulo | en |
dc.type | outro | - |
dc.contributor.institution | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
dc.contributor.institution | Universidade de São Paulo (USP) | - |
dc.description.affiliation | Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Departamento de Bioquímica e Tecnologia Química, Instituto de Química de Araraquara, Araraquara, Rua Francisco Degni s/nº, Quitandinha, CEP 14801-900, SP, Brasil | - |
dc.description.affiliationUnesp | Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Faculdade de Ciências e Tecnologia de Presidente Prudente | - |
dc.description.affiliationUnesp | Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho, Departamento de Bioquímica e Tecnologia Química, Instituto de Química de Araraquara | - |
dc.identifier.doi | http://dx.doi.org/10.5216/cei.v15i2.21812 | - |
dc.rights.accessRights | Acesso aberto | - |
dc.identifier.file | ISSN1415-5842-2012-15-02-04-13.pdf | - |
dc.relation.ispartof | Comunicação & Informação | - |
dc.identifier.lattes | 9125031660515383 | - |
Appears in Collections: | Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp |
There are no files associated with this item.
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.