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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/125896
Título: 
Action of the salivary microorganisms having sorbitol as substratum
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • Universidade de Cuiabá (UNIC)
  • Universidade Ceuma
  • Ramaiah Dental College and Hospital
ISSN: 
0976-6006
Resumo: 
Microorganisms living in the saliva are able to ferment some sweetener types and to promote the fall of pH that has its critical point around 5.5; in this situation, they equal the input and the calcium output in the processes of remineralization and demineralization. For iteration of the three essential factors to the installation of the dental caries (microorganism, host and diet) suggested the accomplishment of a work that involved one of these factors. This work aims to study this issue, through the indication of substitute sweetener of the saccharose, whenever possible, it solved to evaluate pH of the saliva, exposed to sorbitol.
Data de publicação: 
2014
Citação: 
World Journal of Dentistry, v. 5, n. 4, p. 218-222, 2014.
Duração: 
218-222
Palavras-chaves: 
  • Sorbitol
  • Sweetener and dental caries
  • Microorganism
Fonte: 
http://www.jaypeejournals.com/eJournals/Abstract.aspx?id=6891&AID=15&num=6
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso aberto
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/125896
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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