You are in the accessibility menu

Please use this identifier to cite or link to this item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/129254
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSouza, Angela Vacaro de-
dc.contributor.authorRodrigues, Ramon Juliano-
dc.contributor.authorGomes, Estevao Perin-
dc.contributor.authorGomes, Gabriel Perin-
dc.contributor.authorVieites, Rogerio Lopes-
dc.date.accessioned2015-10-21T20:41:56Z-
dc.date.accessioned2016-10-25T21:08:44Z-
dc.date.available2015-10-21T20:41:56Z-
dc.date.available2016-10-25T21:08:44Z-
dc.date.issued2015-03-01-
dc.identifierhttp://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452015000100013&lng=pt&nrm=iso&tlng=en-
dc.identifier.citationRevista Brasileira De Fruticultura. Jaboticabal Sp: Soc Brasileira Fruticultura, v. 37, n. 1, p. 13-19, 2015.-
dc.identifier.issn0100-2945-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/129254-
dc.identifier.urihttp://acervodigital.unesp.br/handle/11449/129254-
dc.description.abstractThe blackberry fruit is highly perishable and therefore its use is preferentially industrial. However, there is few information in the literature about the effect of products processing made of blackberry. In this study, it was evaluated blackberry fruits and jellies from three different stages of harvest. The aim was the bromatological, quantification of total and soluble pectin and macro and micronutrients from fruits and jellies. The results showed that the blackberry presents a high potential for industrialization since most of the compounds evaluated there were no big changes resulted from the processing.en
dc.description.abstractA amora-preta é um fruto de alta perecibilidade e por isso seu aproveitamento é preferencialmente industrial. Entretanto, há pouca informação na literatura a respeito do efeito do processamento de produtos elaborados a partir da amora. Neste trabalho, foram avaliados frutos e geleias em três estádios de colheita diferentes. O objetivo foi realizar a caracterização bromatológica, a quantificação de pectina total e solúvel e de macro e micronutrientes dos frutos e geleias. Os resultados mostraram que a amora-preta apresenta alto potencial para industrialização, pois em grande parte dos compostos avaliados, não houve grandes alterações decorrentes do processamento.pt
dc.format.extent13-19-
dc.language.isopor-
dc.publisherSoc Brasileira Fruticultura-
dc.sourceWeb of Science-
dc.subjectRubus sp.en
dc.subjectJellyen
dc.subjectFood processingen
dc.subjectRubus sppt
dc.subjectGeleiapt
dc.subjectProcessamento de alimentospt
dc.titleCaracterização bromatológica de frutos e geleias de amora-pretapt
dc.title.alternativeBromatological characterization of blackberry fruits and jelliesen
dc.typeoutro-
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (UNESP)-
dc.contributor.institutionFaculdade Eduvale de Avaré-
dc.description.affiliationUniv Estadual Paulista, Dept Prod Vegetal Hort, Botucatu, SP, Brazil-
dc.description.affiliationUniv Estadual Paulista, Dept Ciencias Biol, Assis, SP, Brazil-
dc.description.affiliationFac Eduvale Avare, Avare, SP, Brazil-
dc.description.affiliationUniv Estadual Paulista, Dept Engn Rural Irrigacao &Drenagem, Botucatu, SP, Brazil-
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista, Departamento de Produção Vegetal – Horticultura - Rua José Barbosa de Barros, nº 1780 – Jardim Paraíso - Botucatu – SP, Brasil-
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista, Departamento de Ciências Biológicas, Assis-SP, Brasil-
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista, Departamento de Engenharia Rural -Irrigação e Drenagem -Rua José Barbosa de Barros, nº 1780 – Jardim Paraíso - Botucatu – SP, Brasil-
dc.identifier.doihttp://dx.doi.org/10.1590/0100-2945-037/14-
dc.identifier.scieloS0100-29452015000100013-
dc.identifier.wosWOS:000355311700002-
dc.rights.accessRightsAcesso aberto-
dc.identifier.fileS0100-29452015000100013.pdf-
dc.relation.ispartofRevista Brasileira De Fruticultura-
Appears in Collections:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

There are no files associated with this item.
 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.