Please use this identifier to cite or link to this item:
http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/129254
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Souza, Angela Vacaro de | - |
dc.contributor.author | Rodrigues, Ramon Juliano | - |
dc.contributor.author | Gomes, Estevao Perin | - |
dc.contributor.author | Gomes, Gabriel Perin | - |
dc.contributor.author | Vieites, Rogerio Lopes | - |
dc.date.accessioned | 2015-10-21T20:41:56Z | - |
dc.date.accessioned | 2016-10-25T21:08:44Z | - |
dc.date.available | 2015-10-21T20:41:56Z | - |
dc.date.available | 2016-10-25T21:08:44Z | - |
dc.date.issued | 2015-03-01 | - |
dc.identifier | http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452015000100013&lng=pt&nrm=iso&tlng=en | - |
dc.identifier.citation | Revista Brasileira De Fruticultura. Jaboticabal Sp: Soc Brasileira Fruticultura, v. 37, n. 1, p. 13-19, 2015. | - |
dc.identifier.issn | 0100-2945 | - |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11449/129254 | - |
dc.identifier.uri | http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/129254 | - |
dc.description.abstract | The blackberry fruit is highly perishable and therefore its use is preferentially industrial. However, there is few information in the literature about the effect of products processing made of blackberry. In this study, it was evaluated blackberry fruits and jellies from three different stages of harvest. The aim was the bromatological, quantification of total and soluble pectin and macro and micronutrients from fruits and jellies. The results showed that the blackberry presents a high potential for industrialization since most of the compounds evaluated there were no big changes resulted from the processing. | en |
dc.description.abstract | A amora-preta é um fruto de alta perecibilidade e por isso seu aproveitamento é preferencialmente industrial. Entretanto, há pouca informação na literatura a respeito do efeito do processamento de produtos elaborados a partir da amora. Neste trabalho, foram avaliados frutos e geleias em três estádios de colheita diferentes. O objetivo foi realizar a caracterização bromatológica, a quantificação de pectina total e solúvel e de macro e micronutrientes dos frutos e geleias. Os resultados mostraram que a amora-preta apresenta alto potencial para industrialização, pois em grande parte dos compostos avaliados, não houve grandes alterações decorrentes do processamento. | pt |
dc.format.extent | 13-19 | - |
dc.language.iso | por | - |
dc.publisher | Soc Brasileira Fruticultura | - |
dc.source | Web of Science | - |
dc.subject | Rubus sp. | en |
dc.subject | Jelly | en |
dc.subject | Food processing | en |
dc.subject | Rubus sp | pt |
dc.subject | Geleia | pt |
dc.subject | Processamento de alimentos | pt |
dc.title | Caracterização bromatológica de frutos e geleias de amora-preta | pt |
dc.title.alternative | Bromatological characterization of blackberry fruits and jellies | en |
dc.type | outro | - |
dc.contributor.institution | Universidade Estadual Paulista (UNESP) | - |
dc.contributor.institution | Faculdade Eduvale de Avaré | - |
dc.description.affiliation | Univ Estadual Paulista, Dept Prod Vegetal Hort, Botucatu, SP, Brazil | - |
dc.description.affiliation | Univ Estadual Paulista, Dept Ciencias Biol, Assis, SP, Brazil | - |
dc.description.affiliation | Fac Eduvale Avare, Avare, SP, Brazil | - |
dc.description.affiliation | Univ Estadual Paulista, Dept Engn Rural Irrigacao &Drenagem, Botucatu, SP, Brazil | - |
dc.description.affiliationUnesp | Universidade Estadual Paulista, Departamento de Produção Vegetal – Horticultura - Rua José Barbosa de Barros, nº 1780 – Jardim Paraíso - Botucatu – SP, Brasil | - |
dc.description.affiliationUnesp | Universidade Estadual Paulista, Departamento de Ciências Biológicas, Assis-SP, Brasil | - |
dc.description.affiliationUnesp | Universidade Estadual Paulista, Departamento de Engenharia Rural -Irrigação e Drenagem -Rua José Barbosa de Barros, nº 1780 – Jardim Paraíso - Botucatu – SP, Brasil | - |
dc.identifier.doi | http://dx.doi.org/10.1590/0100-2945-037/14 | - |
dc.identifier.scielo | S0100-29452015000100013 | - |
dc.identifier.wos | WOS:000355311700002 | - |
dc.rights.accessRights | Acesso aberto | - |
dc.identifier.file | S0100-29452015000100013.pdf | - |
dc.relation.ispartof | Revista Brasileira De Fruticultura | - |
Appears in Collections: | Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp |
There are no files associated with this item.
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.