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Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/131660
Título: 
Crystal structure of mature 2S albumin from Moringa oleifera seeds
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • Laboratório Nacional de Biociências (LNBio)
  • Laboratório Nacional de Ciência e Tecnologia do Bioetanol (CTBE)
  • Centro Nacional de Pesquisa em Energia e Materiais (CNPEM)
ISSN: 
1090-2104
Financiador: 
  • Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
  • Conselho Nacional de Desenvolvimento Científco e Tecnológico (CNPq)
  • Coordenação de Aperfeiçoamento de Pessoal de Nível Superior (CAPES)
Resumo: 
2S albumins, the seed storage proteins, are the primary sources of carbon and nitrogen and are involved in plant defense. The mature form of Moringa oleifera (M. oleifera), a chitin binding protein isoform 3-1 (mMo-CBP3-1) a thermostable antifungal, antibacterial, flocculating 2S albumin is widely used for the treatment of water and is potentially interesting for the development of both antifungal drugs and transgenic crops. The crystal structure of mMo-CBP3-1 determined at 1.7 Å resolution demonstrated that it is comprised of two proteolytically processed α-helical chains, stabilized by four disulfide bridges that is stable, resistant to pH changes and has a melting temperature (TM) of approximately 98 °C. The surface arginines and the polyglutamine motif are the key structural factors for the observed flocculating, antibacterial and antifungal activities. This represents the first crystal structure of a 2S albumin and the model of the pro-protein indicates the structural changes that occur upon formation of mMo-CBP3-1 and determines the structural motif and charge distribution patterns for the diverse observed activities.
Data de publicação: 
23-Out-2015
Citação: 
Biochemical And Biophysical Research Communications, v. 468, n. 1-2, p. 365-371, 2015.
Duração: 
365-371
Publicador: 
Elsevier B. V.
Palavras-chaves: 
  • 2s albumin
  • Crystal structure
  • Flocculating activity
  • Moringa oleifera seeds
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1016/j.bbrc.2015.10.087
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/131660
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

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