Você está no menu de acessibilidade

Utilize este identificador para citar ou criar um link para este item: http://acervodigital.unesp.br/handle/11449/137000
Título: 
Omega-3 fatty acids supplementation decreases metabolic syndrome prevalence after lifestyle modification program
Autor(es): 
Instituição: 
  • Universidade Estadual Paulista (UNESP)
  • Universidade Federal de Uberlândia (UFU)
ISSN: 
1756-4646
Resumo: 
The additional effect of omega-3 supplementation in association with lifestyle modification program (LSMP) in free living-adults was evaluated.We studied 39 adults (control group with LSMP (G1, n = 16) and LSMP plus supplementation of 3 g of fish oil per day (360 mg of docosahexaenoic acid and 540 mg of eicosapentaenoic acid) (G2, n = 23)) during 20 weeks. The fish oil group showed a significant decrease in waist circumference (1.3%) followed by metabolic syndrome reduction (29%) mainly due to normalization of blood pressure (33.3%) and triacylglycerol (27.3%). Omega-3 supplementation provided additional benefits to LSMP in the resolution of metabolic syndrome
Data de publicação: 
2015
Citação: 
Journal of Functional Foods, v. 19, p. 922-928, 2015.
Duração: 
922-928
Palavras-chaves: 
  • Metabolic syndrome
  • Lifestyle change
  • Omega-3 fatty acids
  • Obesity
  • Inflammation
  • Oxidative stress
Fonte: 
http://dx.doi.org/10.1016/j.jff.2015.01.022
Endereço permanente: 
Direitos de acesso: 
Acesso restrito
Tipo: 
outro
Fonte completa:
http://repositorio.unesp.br/handle/11449/137000
Aparece nas coleções:Artigos, TCCs, Teses e Dissertações da Unesp

Não há nenhum arquivo associado com este item.
 

Itens do Acervo digital da UNESP são protegidos por direitos autorais reservados a menos que seja expresso o contrário.